Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten


20-07-2004
Kermisbeleid en verkeersmaatregelen
.

Extreme

Pieterman en Parkeerterrein Parallelweg
Vanaf zondag 22 augustus 18.00 uur t/m dinsdag 7 september a.s. zijn deze parkeerterreinen beschikbaar voor het plaatsen van de kermiswoonwagens.

Zuideinde
Afsluiting hiervan vindt plaats d.m.v. de piramide op: Vrijdag vanaf 13.00, zaterdag vanaf 13.00, zondag vanaf 12.00 en op maandag vanaf 09.00,
telkens tot de volgende morgen 07.00, met dien verstande dat op dinsdagmorgen de afsluiting tot 12.00 zal duren.

Slobbeland - achterzijde Zuideinde
Gedurende de vier kermisdagen in Volendam geldt hier een inrijverbod voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen, uitgezonderd bewoners en bestemmingsverkeer (m.n. de hier gevestigde bedrijven).

Het tijdvak van alle hierna genoemde verkeersmaatregelen is - tenzij anders vermeld - van dinsdag voorafgaande tot en met dinsdag volgende op de kermis. Dit i.v.m. de opbouw van de kermis, die op dinsdag start.

Zeestraat - Europaplein
Reeds in de loop van de maandag wordt een aantal kermisattracties geparkeerd in de Zeestraat en op het Europaplein. Hierdoor zal het doorgaand verkeer gehinderd c.q. belemmerd worden. Daarom worden borden geplaatst dat slechts bestemmingsverkeer is toegestaan. Vanaf dinsdag geldt een inrijverbod voor alle voertuigen m.u.v. voetgangers.

Stationsstraat - W.J. Tuijnstraat - H.J. Calkoengracht Het eenrichtingsverkeer wordt zodanig gewijzigd dat de W.J. Tuijnstraat kan worden ingereden vanaf de Stationsstraat en dat via de H.J. Calkoengracht kan worden teruggereden naar de Stationsstraat.

Zeestraat - Ventersgracht - Aalstraat
Deze route geldt als de afvoerroute voor het verkeer komende vanaf de Haven. Hiertoe wordt het eenrichtingsverkeer van de Ventersgracht en de Aalstraat omgekeerd. Voor het verkeer komende vanaf het Dril (vanonder het viaduct) geldt een verplichte rijrichting rechtdoor naar de Aalstraat toe. Vanuit de Ventersgracht zal ook duidelijk worden aangegeven dat komende uit de richting van het voormalige postkantoor een verplichte rijrichting rechtsaf geldt in de richting van de Aalstraat.

Spieringstraat
Hier wordt het eenrichtingsverkeer omgekeerd om het mogelijk te maken voor de bewoners van deze straat en de Aalstraat, hun woningen per auto te bereiken zonder zich schuldig te hoeven maken aan het negeren van het eenrichtingsverkeer.

Prins Bernhardlaan
Omdat door de route Zeestraat-Ventersgracht-Aalstraat een groter als normaal verkeersaanbod ontstaat wordt in de Prins Bernhardlaan eenrichtingsverkeer ingesteld in de richting van de Julianaweg. Bewoners en belanghebbenden die vanaf de Julianaweg de Rokersgracht of een van de omliggende straten willen bereiken, kunnen rijden via de Kerkstraat en de Kolfschotenstraat of Kathammerstraat.

Noordeinde
Hier wordt een tweerichtingsverkeer van kracht. Het bord bij het Havendijkje aangevende verplichte rijrichting linksaf wordt gewijzigd in een verplichte rijrichting rechtsaf.

Haven
Deze wordt afgesloten ter hoogte van café De Boer op nr. 56.

Loswal
Op nadrukkelijk verzoek van de sector Brandweer en Veiligheid dient de loswal gedurende de vier kermisdagen in zijn geheel vrij te blijven van geparkeerde auto's. De wegsleepregeling wordt hierop van toepassing verklaard. De loswal wordt namelijk beschouwd als alternatieve route voor het hulpverleningsverkeer.

St. Jozefstraat - C.J. Conijnstraat
Hier geldt een inrijverbod voor alle voertuigen m.u.v. voetgangers.

Edammerweg
Bij de Julianaweg wordt aan weerszijden van de Edammerweg op een paal een bord "doodlopende weg" geplaatst, alsmede een hek over de halve rijbaan. Tussen de Overste Ludenstraat en de Pieter Keukenstraat wordt dit bord herhaald.

Drilbrug
Hier wordt een bord geplaatst inhoudende verplichte rijrichting rechtsaf voor het verkeer komende vanaf de Edammerweg. Dit om te voorkomen dat niet bestemmingsverkeer linksaf de kermis/horecafuik inrijdt.

Meerzijde
De afsluiting ter hoogte van nr. 15 wordt verwijderd opdat de bewoners van de Meerzijde 1 t/m 14 en de Sijmen Molstraat hun woningen nog met de auto kunnen bereiken. De afsluiting bij het bruggetje naar het Doolhof blijft gehandhaafd.

Schippersgracht
In verband met de opbouw van de kermis geldt in de periode van dinsdag
31 augustus tot en met vrijdagmiddag 3 september aanstaande een parkeerverbod voor de linkerzijde van de Schippersgracht. U dient derhalve gedurende voornoemde periode uw auto aan de rechterkant (slootkant) van de weg te parkeren. Tijdens de kermis van vrijdag 3 september tot en met maandag 6 september aanstaande geldt een parkeerverbod voor weerszijden van de Schippersgracht.

Meergracht
Het eenrichtingsverkeer wordt omgedraaid en bij alle zijstraten worden de borden verplichte rijrichting rechtsaf omgedraaid in een verplichte rijrichting linksaf, dan wel worden deze borden afgeplakt. Voor de Meergracht, tussen de Julianaweg en de C.J. Conijnstraat, geldt op maandag 6 september aanstaande een parkeerverbod aan weerszijden.

Populierenlaan
Deze wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer, m.u.v. openbaar vervoer en taxi's, op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 18.00 tot de volgende ochtend 07.00 en op maandag de hele dag. Tevens geldt van dinsdag voorafgaand tot en met dinsdag na kermis een parkeerverbod aan weerszijden van de straat. Deze maatregelen zijn nodig om het openbaar vervoer en de taxi's voldoende haltruimte c.q. standplaatsen te bieden. De politie zal zonodig verbaliserend optreden tegen foutparkeerders.
Buslijn 112 zal niet rijden via de halte Pr. Margrietstraat, maar de route volgen van lijn 110 via de Saturnusstraat, L. Spaanderlaan en Heideweg.

Iepenlaan
Deze wordt ter hoogte van de Populierenlaan afgesloten voor doorgaand verkeer d.m.v. hekken.

Schoolstraat
Tijdens de vier kermisdagen wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven en mag de straat van beide zijden worden ingereden.

Bokkingstraat
Om de parkeergarage bereikbaar te houden zal een stopverbod van kracht zijn langs de twee stukjes trottoir, vanuit de Julianaweg gezien, links vooraan en rechts achteraan.

Edam
Het eenrichtingsverkeer in de Spuistraat en de Gevangenpoortstraat wordt wederom omgekeerd, met dien verstande dat tussen de Bult en het Volendammerpad tweerichtingsverkeer van kracht is. Hiervoor wordt gekozen omd