Politie Zuid-Holland-Zuid

22/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

22-08-2004 - Persberichten district I

BABBELTRUC
ZWIJNDRECHT- Op het P.J. Oudplein is een 66-jarige vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc. Donderdag 19 augustus rond 17.30 uur werd er bij de vrouw aangebeld. Voor de deur stond een vrouw die haar vertelde haar nieuwe bovenbuurvrouw te zijn. Zij vertelde problemen te hebben met haar waterleiding en tegelijk liep ze de woning in. Al snel liep ze de woning weer uit en zei dat ze haar dochters ging halen die beter Nederlands spraken. Even later kwamen ze terug en liepen twee dochters van ongeveer twintig jaar met het slachtoffer mee naar de keuken. Vermoedelijk heeft de oudere vrouw in de tussentijd kans gezien de portemonnee van het slachtoffer uit de woonkamer mee te nemen. Opeens hadden de dames geen hulp meer nodig en verlieten de woning. Toen ontdekte het slachtoffer dat haar portemonnee weg was.

SNELHEIDSCONTROLES
DODRECHT- Tijdens een snelheidscontrole op vrijdag 20 augustus aan de Burgemeester de Raadtsingel zijn 52 autos geflitst. In totaal werden er 756 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 71 kilometer per uur. Aan de Merwedestraat werden diezelfde dag 592 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 23 te hard. De hoogst gemeten snelheid aan de Merwedestraat was 70 kilometer per uur. Op de Oranjelaan reden er zes van de in totaal 660 gecontroleerde voertuigen te hard. Ook hier was de hoogst gemeten snelheid aan de Merwedestraat was 70 kilometer per uur.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 33-jarige man uit Dordrecht is op vrijdag 20 augustus aangehouden. De man reed op een gestolen fiets over de Brouwersdijk. Op het politiebureau verklaarde de man dat hij de fiets een paar maanden geleden had geruild met een fiets van iemand anders. De fiets is in beslag genomen.
DORDRECHT- Op de Frans Lebretlaan is een 45-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had op zaterdag 21 augustus een fiets gestolen vanaf de Brouwersdijk. De man droeg de fiets aan de bagagedrager met zich mee. De fiets is terug naar de eigenaar. De fietsendief verklaarde op het politiebureau dat hij per ongeluk de verkeerde fiets had meegenomen.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Bij een benzinestation langs de rijksweg A-16 (De Zuidpunt) is een 20-jarige man uit Waalwijk aangehouden. Een medewerker van het benzinestation belde de politie omdat de man zich samen met twee vrienden nogal vervelend gedroeg. De mannen zouden onder invloed van alcohol zijn. De aangehouden man, bleek de bestuurder van de auto. Hij moest blazen van de politieagenten. Vervolgens bleek dat de man te veel alcohol op had om te kunnen autorijden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT- Een 32-jarige man ut Zwijndrecht is op vrijdag 20 augustus aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 32-jarige vrouw. De verdachte is in verzekering gesteld.

MISHANDELING PORTIER
DORDRECHT- Een 33-jarige portier van een discotheek aan de Amnesty Internationalweg is in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus met een stuk hout geslagen. De man heeft aangifte van mishandeling gedaan. Het slachtoffer heeft een zwelling en blauwe plekken op zijn arm opgelopen. Er is nog gezocht naar de dader, maar die werd niet meer aangetroffen.

HARDDRUGS
DORDRECHT- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde in een café aan de Houttuinen. De man had in het toilet van het café harddrugs gebruikt. Een portier seinde de politie in en heeft hem vervolgens vastgehouden. Er werd cocaïne bij de man aangetroffen. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. Hier is hij tot zondagmorgen ingesloten geweest.

BEROVING: MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op zaterdag 21 augustus heeft de politie een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man wordt verdacht van een beroving die op 29 juli aan het Otto Dickeplein plaats vond. Een bejaarde man werd toen beroofd van zijn portemonnee. De verdachte is in verzekering gesteld.

OPENBAAR DRONKENSCHAP
DORDRECHT- De politie heeft op zaterdag 21 augustus een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens openbaar dronkenschap. Dit vond plaats aan de Mijlweg. De dronken man belemmerde het verkeer. Hij is enige tijd ingesloten geweest op het politiebureau om te ontnuchteren.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT- Een 38-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus aangehouden. De man had een ruit van een woning aan de Bilderdijkstraat vernield. Politieagenten troffen bij de man een keukenmes aan. Het mes is in beslag genomen. De verdachte is enige tijd ingesloten geweest op het politiebureau.

VECHTPARTIJ
ZWIJNDRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus heeft er aan de Develsingel een vechtpartij afgespeeld. De politie heeft twee mannen aangehouden: een 23-jarige man uit Zwijndrecht en een 28-jarige man uit Dordrecht. Beide verdachten liepen als gevolg van de vechtpartij diverse snij- en schaafwonden op. De politie heeft de verdachten op het politiebureau verhoord.