Politie Gelderland-Midden

Wageningen, man mishandeld: getuigen gezocht

Publicatiedatum: 22-08-2004

Een 25-jarige man uit Heeze (N-B) is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hoogstraat in Wageningen mishandeld door drie nog onbekende mannen. De mannen zouden zich zeer agressief hebben opgesteld na een avondje stappen. Ze daagden de groep waarin het slachtoffer stond uit en waren volgens het slachtoffer uit op een vechtpartij. Het slachtoffer probeerde de situatie te sussen, maar moest dat bekopen met rake klappen, waardoor hij gewond raakte aan zijn gebit. De man heeft zich onder medische behandeling moeten stellen. De politie onderzoekt de zaak. Het signalement van de mannen verschilt onderling niet veel en luidt: licht getinte huidskleur, tussen de 16 en 20 jaar, slank postuur, tussen de 1.65 en 1.75 lang, kort donker stekelhaar, ze droegen allen geen bril, snor of baard of sieraden. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten van de daders of van het voorval. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, 17 jarige beschonken automobilist aangehouden
Publicatiedatum: 22-08-2004

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zondag een 17-jarige jongen uit Ede aangehouden, nadat hij zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol achter stuur zat. De jongen reed over de Loevestein, toen de agenten hem zagen. Hij probeerde nog te ontkomen en beweerde even later dat de eigenaar van de auto die achterin zat, gereden zou hebben. Een blaastest wees uit dat de jongen te veel gedronken had. Naast een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs (160 euro) is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. De eigenaar van de auto is gewaarschuwd dat bij een volgende keer zijn auto in beslag wordt genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren, vrouw gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 22-08-2004

Een 66-jarige Barneveldse is vrijdagavond gewond geraakt nadat zij betrokken was bij een aanrijding. Een 51-jarige man uit Ede kwam omstreeks 20.20 uur vanaf de afrit van de A30, uit de richting van Ede en reed in de richting van de Scharrenburgersteeg, hierbij moest hij de Postweg oversteken. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de voor hem van Lunteren komende Barnveldse, die op de kruisende weg reed. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding, waarbij de vrouw gewond raakte. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede gebracht. De man is met de schrik vrij gekomen. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---