Politie Zuid-Holland-Zuid

22/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

22-08-2004 - Persberichten district I

MET BROMFIETS ONDERUIT
PAPENDRECHT- Een 17-jarige jongen uit Papendrecht is vrijdagmiddag 20 augustus op de Burgemeester Keijzerweg met zijn bromfiets onderuit gegaan. De ambulance is ter plaatse geweest. Het is niet bekend wat voor verwondingen de jongen heeft opgelopen.

SNELHEIDSCONTROLE
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Tijdens een snelheidscontrole op diverse plekken in Hendrik-Ido-Ambacht zijn 26 mensen bekeurd wegens te hard rijden. In totaal werden op vrijdag 20 augustus 412 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur.

ALCOHOLCONTROLES
SLIEDRECHT- De politie heeft op vrijdag 20 augustus 2004 een alcoholcontrole gehouden aan de Baanhoek. Een 55-jarige man uit Papendrecht werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij heeft een rijverbod van 3 uur gekregen. Een 59-jarige man uit Sliedrecht bleek dusdanig veel alcohol op te hebben dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 26-jarige man uit Sliedrecht werd aan de Rivierdijk aangehouden. Ook hij bleek behoorlijk wat alcohol op te hebben. De politie heeft hem een rijverbod van vijf uur gegeven. HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 34-jarige man uit Alblasserdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus aan de Parallelweg aangehouden door de politie. De man had te veel alcohol op om nog te kunnen autorijden. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Op dezelfde locatie werd een 17-jarige jongen uit Giessenburg aangehouden. De jongen reed hier op zijn brommer. De politie verzocht hem om de blazen. Hieruit bleek dat hij te veel alcohol op had. De politie heeft de bromfietser een rijverbod van drie uur gegeven. Een 17-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam bleek ook onder invloed te hebben gereden. De snorfietser kreeg een rijverbod van twee uur. GIESSENBURG-In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus is een 26-jarige man uit Ottoland aan de Kooiweg aangehouden. De politie verzocht te man om te blazen. De ademtest wees uit dat de man te veel had gedronken. De man heeft een rijverbod van drie uur gekregen. SLIEDRECHT- Een 34-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde aan de Stationsweg. De man heeft een rijverbod van vier uur gekregen.

JONGEN AANGEHOUDEN NA AANRIJDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 18-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus aangehouden. De jongen had aan de Binnendams een aanrijding veroorzaakt. Hij reed met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan. Hierdoor sloeg zijn auto over de kop. De jongen heeft lichte verwondingen opgelopen en kon ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld. De jongen bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daarnaast bleek uit een ademtest dat de jongen behoorlijk wat alcohol genuttigd had. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

RIJDEN MET ONGELDIG RIJBEWIJS
LEERDAM- De politie heeft op zaterdag 21 augustus een 53-jarige man uit Leerbroek aangehouden. Dit gebeurde aan het Recht van der Leede. De man reed hier met zijn auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Er zal proces verbaal worden opgemaakt.

GESIGNALEERDE MAN AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM- Een 17-jarige jongeman uit Birmingham is op vrijdag 20 augustus in Londen aangehouden. De man is uitgeleverd aan de politie in verband met een diefstal met geweld die plaats vond op 31 december 2001. De 20-jarige man uit Papendrecht werd toen in Alblasserdam aan de Kabelbaan gedwongen om zijn mobiele telefoon en portemonnee af te staan. De politie hield in deze zaak al drie andere verdachten aan. De 17-jarige jongeman vluchtte naar Engeland. Sindsdien stond de verdachte internationaal gesignaleerd. Toen de man bij de Nederlandse ambassade een paspoort aan vroeg, kwamen justitie en politie de man weer op het spoor. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERNIELING: 2 AANHOUDINGEN
SLIEDRECHT- Een 20-jarige man uit Giessenburg en een 20-jarige man uit Sliedrecht zijn in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus aangehouden. De twee mannen richtten vernielingen aan bij een reisbureau aan de Stationsweg. Ze probeerden de glazen deur van het pand in te trappen. De mannen zijn enige tijd ingesloten geweest en verhoord op het politiebureau.

VECHTPARTIJ
HOORNAAR- In de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus heeft er bij een uitgaansgelegenheid aan de Dorpsweg een vechtpartij plaats gevonden. Drie jongeren raakten licht gewond. Een 18-jarig meisje uit Aalst liep een snijwond aan haar arm op en moest gehecht worden. De politie onderzoekt het incident.

ALCOHOLCONTROLE: 15 AANHOUDINGEN
ALBLASSERDAM- Op zaterdagavond 21 augustus hebben de Verkeershandhavingsteams van de politie Rotterdam-Rijnmond en de politie Zuid-Holland-Zuid een grote alcoholcontrole langs de rijksweg A-15 ter hoogte van Alblasserdam gehouden. In totaal hebben ongeveer 50 politieagenten meegewerkt aan de controle. De twee politiekorpsen werden ondersteund door de brandweer uit Gorinchem en Rijkswaterstaat. Het doel van de controle was de verkeersveiligheid te bevorderen door het terugdringen van het gebruik van alcohol in het verkeer. De politie heeft in totaal 2783 mensen laten blazen. Vijftien mensen zijn aangehouden omdat ze te veel hadden gedronken. Tijdens de alcoholcontrole is voor het eerst gebruik gemaakt van de zogenaamde Catch-Ken van de KLPD. Met de Catch-Ken kunnen kentekens gescand worden. Op een snelle en een eenvoudige manier worden gegevens over bijvoorbeeld gestolen autos, niet verzekerd rijden en verlopen APK beschikbaar gesteld. De Catch-Ken leverde één hit op. Het betrof een geschorst kenteken.