Politie Zuid-Holland-Zuid

22/8 Hoeksche Waard

22-08-2004 - Persberichten district III

DIEFSTAL
STRIJEN- Donderdagavond 19 augustus is ingebroken in een bedrijfspand aan de Christiaan Huygensstraat. Even na 18.00 uur verlieten de personeelsleden het pand. Vlak hierna zijn vermoedelijk vier mannen het terrein op komen lopen. Ze zijn via de voordeur binnengekomen en hebben verschillende ruimtes opengebroken. De buit bestond uit geld.

HUISELIJK GEWELD
NUMANSDORP- Een 50-jarige man uit Rotterdam is op vrijdag 20 augustus aangehouden. De 48-jarige ex-vrouw uit Numansdorp heeft aangifte van mishandeling gedaan. De vrouw heeft als gevolg van de mishandeling een gebroken kaak opgelopen. De man is in verzekering gesteld.

OPENBAAR DRONKENSCHAP
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus een 36-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De man hield zich samen met een groep onnodig lang op aan het Vierwiekenplein. De politie heeft de dronken man meerdere malen gesommeerd om weg te gaan. Dit weigerde de man, die zich erg agressief gedroeg. Uiteindelijk is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man is een paar uur ingesloten geweest. Hij is met een boete van 220 euro naar huis gestuurd.

KOP-STAART BOTSING
NIEUW-BEIJERLAND- Op de Spuidijk heeft op zaterdag 21 augustus een zogenaamde kop-staart botsing plaats gevonden. Een 45-jarige vrouw uit Piershil reed over de N-217 en wilde linksaf de Spuidijk oprijden. Een 29-jarige man uit Tilburg die achter haar reed, zag te laat dat de vrouw afremde en reed bovenop zijn voorgangster. De 29-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een pijnlijke nek en een hoofdwond.

NIETS ERIN, NIETS ERUIT
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op zaterdag 21 augustus een zogenaamde niets erin, niets eruit controle gehouden. Dit gebeurde op het Vierwiekenplein. In totaal zijn 112 autos gecontroleerd. Bij 46 autos was een zichtbare buit aanwezig of was de auto niet goed afgesloten. Deze autos hebben een briefje onder de ruitenwissers gekregen.

AANHOUDING NA ACHTERVOLGING
STRIJEN- Op zaterdagavond 21 augustus heeft de politie een 24-jarige man uit s-Gravenhage aangehouden. De politie kreeg rond 21.45 uur een melding dat er ingebroken was bij een horecagelegenheid aan de Boompjesstraat. Toen de politie hier kwam, vertelden twee getuigen dat er twee mannen in de richting van Het Spui waren weggerend. De agenten kwamen de verdachten snel op het spoor en sommeerden hen om te blijven staan. De mannen renden weg en vluchtten een café in. Een agente had één van de twee verdachten snel gevonden, maar hij nam vervolgens de benen. Er volgde een achtervolging. Pas aan de Boskade kon de man worden staande gehouden. De verdachte was zeer agressief en schopte en sloeg om zich heen. Ook uitte hij beledigende taal naar de agenten. Toen de agenten de verdachte naar de politiebus brachten, ging een groep jongeren zich met de aanhouding bemoeien. De jongeren waren agressief en weigerden om weg te gaan. Een agente werd door een jongeman beetgepakt. Door de dreigende situatie was de agente genoodzaakt om pepperspray in te zetten. De politie zette het Openbare Orde Team en drie hondengeleiders in om de rust te laten terugkeren. De verdachte is in verzekering gesteld. Later die nacht heeft de politie het plein aan de Molenstraat ontruimd. Hier stond een groep van zon 20 à 25 jongeren. Ze gooiden bierblikjes in de richting van een politieauto. Na diverse vorderingen van de politie dropen de meeste jongeren af. Een 19-jarige jongen uit Strijen bleef echter nog steeds staan en is op grond van de Algemene Politieverordening aangehouden. De jongen is enige tijd ingesloten geweest op het politiebureau.

ONGEVAL DOOR ALCOHOL
OUD-BEIJERLAND- Een 35-jarige man uit Oud-Beijerland is op zaterdagavond 21 augustus aangehouden. De man had een ongeval op de Beethovenlaan in Oud-Beijerland veroorzaakt. Vervolgens was hij doorgereden. Omdat de man als gevolg van de aanrijding een hoofdwond had opgelopen, is hij naar de dokterspost in Klaaswaal gereden. Hier trof de politie hem aan. De man moest voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Na de behandeling is de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politieagenten hebben hem laten blazen. Hij bleek behoorlijk veel alcohol te hebben gedronken. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.