2e persbericht van zondag 22 augustus 2004

Eindhoven 22-08-2004 - Berichten uit de regio

Asten: Onder invloed

Een 39-jarige Astense automobilist is zondagmorgen om 02.22 uur op de Lienderweg aangehouden. De man had kort ervoor geen voorrang verleend aan een politieauto. Even verder sloeg de man af zonder richting aan te geven. Hierop werd door de politiemensen een stopteken gegeven waarop de man niet reageerde. Pas na diverse pogingen en nadat het zwaailicht werd aangezet bracht de verdachte zijn voertuig tot stilstand. Bij controle bleek hij onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.30 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Mierlo: Onder invloed

Zondagmorgen om 03.31 uur, is op de Geldropseweg een 20-jarige automobilist uit Someren betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,35 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging

Op de Dommelstraat is zondagmorgen om 04.16 uur een 25-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht na een onenigheid, een 32-jarige beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid met de dood te hebben bedreigd. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Een 19-jarige inwoner van Purmerend is zondagmorgen om 04.25 uur op het Stationsplein aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 18-jarige Eindhovense, zonder enige aanleiding, in de nek geslagen te hebben en vervolgens nogmaals geprobeerd heeft haar te slaan. Drie andere inwoners van Purmerend in de leeftijd van 18 tot 23 jaar waren het niet eens met de aanhouding en weigerden zich te verwijderen. Hierop zijn deze drie eveneens aangehouden. Alle verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Handel: Aanhouding na vernieling

Zondagmorgen om 06.31 uur is op de Handelseweg een 18-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor in een horecagelegenheid een houten plaat te hebben vernield. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.