Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zondag 22 augustus

Alkmaar 22-08-2004 - 16.30 uur

Drankrijders

Alkmaar, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 21.45 uur betrapten agenten op het Scharlo een 31-jarige automobilist uit Alkmaar op het rijden met drank op. De man vertoonde opvallend rijgedrag. Hij reed ondermeer over een doorgetrokken streep. Bij controle bleek hij niet over een rijbewijs te beschikken. Hij blies aan het bureau 530 ug/l (tot 220 toegestaan) en krijgt een proces-verbaal.

Alkmaar, zondag 22 augustus 2004.

Omstreeks 03.50 uur controleerden agenten op de Helderseweg een 19-jarige automobilist uit Opmeer op alcoholgebruik omdat hij slingerend reed. De man blies aan het bureau 580 ug/l en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Alkmaar, zondag 22 augustus 2004.

Omstreeks 03.45 uur werd op de Mondriaanstraat een 37-jarige automobilist uit alkmaar gecontroleerd omdat hij reed met hoge snelheid. De man blies aan het bureau 485 ug/l en krijgt een proces-verbaal.

Geweldpleger aangehouden

Alkmaar, zondag 22 augustus 2004.

Omstreeks 00.45 uur hielden agenten op de Kanaaldijk een 19-jarige man uit Alkmaar aan omdat hij kort daarvoor, op de Kerkelaan betrokken zou zijn geweest bij een mishandeling van een 20-jarige man uit Alkmaar. Het slachtoffer kon ter plaatse worden behandeld door ambulancepersoneel. Hij was door twee man belaagd en had een dik oog maar miste tevens zijn portemonnee. De later aangehouden verdachte bleek nog een pasje uit die portemonnee bij zich te hebben. De verdachte is ingesloten en er wordt een nader onderzoek, ook naar de onbekende tweede man, ingesteld.

Regen voorkomt brand op AZC

Egmond aan den Hoef, zondag 22 augustus 2004.
Omstreeks 05.20 uur werd een brand gemeld op het Asielzoekerscentrum aan de Duynmakerskroft. Ter plaatse bleek er een stapel van 10 jassen in de brand te staan, buiten naast een portocabin die als woonruimte wordt gebruikt. Het vuur werd door bewoners geholpen door de natuur snel gedoofd omdat het hevig begon te regenen. Na onderzoek van de politie bleek dat een 36-jarige bewoner de jassen had aangestoken met behulp van het vuur van zijn gasfornuis. De man was boos en op die manier wilde hij agressie kwijtraken, zo verklaarde hij. Hij had niet stilgestaan bij het gevaar voor de bewoners. De man is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.