Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 augustus 2004

Autobrand

Politie zoekt fotograaf van autobrand

Hengelo

Op zaterdag 21 augustus omstreeks 03.05 uur werd een autobrand gemeld op de Drienerparkweg. Ter plaatse troffen agenten een donkerblauwe Audi aan die in brand stond. De brandweer was reeds met bluswerkzaamheden begonnen, volgens hen was er duidelijk sprake van brandstichting. Een van de buren werd wakker van een geluid, zag rook bij de auto en belde direct 112. Tevens zag deze getuige een jongeman bij de auto staan. Hij zou foto's van de autobrand hebben gemaakt. De politie wil graag in contact komen met deze man. De politie sluit niet uit dat er een relatie is tussen deze brand en de eerdere autobranden in Hengelo. (04-103759)

Autokraken

Zeven autokraken in dezelfde wijk

Enter

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 augustus hebben autokrakers zeven maal in dezelfde wijk toegeslagen: vier keer op de dr. J. Veldhuizen van Zantenstraat, een keer op de Marijkelaan, een maal op de Prins Bernhardlaan en een keer op de Disselsweg. De auto's, sommigen op de oprit geparkeerd, werden flink toegetakeld. Bij een auto was het dashboard op meerdere plaatsen gebarsten. De krakers hadden het voornamelijk op audioapparatuur gemunt. Gezien de werkwijze wordt niet uitgesloten dat de dader(s) van Oost-Europese afkomst zijn. De politie stelt een onderzoek in. (bps04-103798)

Geweld met letsel met wapen

Broer en zus thuis bedreigd

Borne

Op zondag 22 augustus omstreeks 03.15 uur werd gemeld dat een 16-jarige jongen en zijn 18-jarige zus in Borne door een man met een mes werden bedreigd. Ter plaatse vertelde de jongen dat de verdachte, een 41-jarige Enschedeer, zou zijn doorgedraaid en dat hij meerdere messen bij zich had. De man had de beide kinderen op de bovenverdieping met de dood bedreigd. Er werd met een mes gezwaaid, waarbij de jongen lichte verwondingen opliep aan zijn rechterschouder en rechterzij. De moeder van de kinderen was op dat moment niet thuis. De dienstdoende agenten troffen de 41-jarige verdachte nog in de woning aan. Op de vraag wat er gebeurd was, stak de man beide handen vooruit om zich te laten boeien. Hij wilde liever op het bureau praten. Aan het bureau bleek dat de moeder een relatie heeft met de verdachte. De man had een tijdje bij hen ingewoond en woont sinds een maand elders. De politie heeft de man in verzekering gesteld en de messen in beslaggenomen. (bps04-104142)

Openlijke geweldpleging

Drie personen aangehouden wegens lastigvallen portiers

Oldenzaal

Op zondag 22 augustus omstreeks 00.45 uur vertelde een portier van een horecagelegenheid aan de Markt dat een 24-jarige man uit De Lutte met een lokaalverbod de zaak niet wilde verlaten. De man was tien minuten daarvoor doorgelopen nadat de portier hem op het verbod had gewezen. Omdat men moeilijkheden verwachtte wilde hij de politie op voorhand waarschuwen. Twee portiers vorderden hierna het vertrek van de man. Deze geweigerde, waarop de portiers genoodzaakt waren de man met enige drang richting uitgang te loodsen. Twee Oldenzalers (36 en 28 jaar) voelden zich op dat moment geroepen om het werk van de portiers te belemmeren door aan hen te trekken, hen bij de nek te grijpen en slaande bewegingen te maken. Daarop werd het drietal door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau in Oldenzaal. Tegen de mannen wordt proces verbaal opgemaakt. (bps 04-104113)

Rijden onder invloed

Diverse aanhoudingen tijdens controles

Twente

Almelo, Kerkstraat
Op zondag 22 augustus omstreeks 02.15 uur zagen verbalisanten een man op een snorscooter over de Grotestraat rijden. Aangezien er op deze plek niet gescooterd mag worden, werd de man, 29 jarige Almeloer, staande gehouden om een bekeuring uit te schrijven. Op dat moment bleek dat de man naar inwendig gebruik van alcohol rook. Hij werd aangehouden en verzocht mee te gaan naar het bureau, maar de man weigerde dit pertinent. Twee collega's hebben hem daarop tegen de grond moeten werken teneinde de Almeloer te kunnen boeien en in de dienstauto te laten plaatsnemen. Ook aan het bureau bleef de man zich hevig verzetten en uitte een bedreiging. De man blies uiteindelijk 2,3 promille. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (bps04-104118)

Enschede, Fresiaweg
Op zondag 22 augustus om 00.40 uur werd een 39-jarige Enschedeer op de Winterweg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was een half uur daarvoor er vandoor gegaan toen de Koninklijke Marechaussee hem wegens rijden onder invloed wilden aanhouden. Verbalisanten van de politie troffen de verdachte op het kamp aan, rijdend zonder verlichting. De verdachte reed ondanks het stopteken door. De aan- en afritten op het terrein werden door collega's afgezet waarna de verdachte uiteindelijk met behulp van gearriveerde collega's kon worden klemgereden. (bps 04-104099)

Wierden, Nijverdalsestraat
Zondag 22 augustus om 00.20uur - blies een 19-jarige Wierdenaar 0,8 promille. Hem werd een rijverbod van 2 uur opgelegd. Tevens kreeg hij een proces verbaal voor het rijden zonder helm. (bps 04-104097)

Rijssen, Haarstraat
Op zaterdag 22 augustus om 20.15 uur. Een 64-jarige uit IJsselmuiden blaast 0.6 promille. Hij ontvangt een mini-pv. Een tweede 26-jarige Rijssenaar blies 0,7 promille, tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Enschede, Zuid Esmarkerrondweg Op zaterdag om 16.52 uur blaast een 38-jarige bromfietsbestuurder uit Borne 1,8 promille. Proces verbaal wordt opgemaakt en de man moet zijn rijbewijs inleveren. (bps 04-103971).

Marita van Loon: 053-4555588


---- --