Politie Zaanstreek-waterland


15:59 20-AUG-04
loc.: ZAANDIJK , LINDENLAAN / PARKLAAN
Snorfietster gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen een personenauto en een snorfiets op de kruising van de Lindenlaan / Parklaan, raakte de 54-jarige bestuurster van de snorfiets gewond. De Zaandijkse reed vanuit de richting van de Beukenweg over de Lindenlaan. Zij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor haar van rechts komende auto, waardoor de botsing plaatsvond. Zij verklaarde dat zij de auto niet had zien aankomen omdat de bosschages te hoog waren.
Het slachtoffer werd met letsel aan hoofd en benen per ambulance naar ziekenhuis de Heel gebracht.

16:58 20-AUG-04
loc.: MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244 / MIDDENWEG
Auto belandt op zijn kop in de sloot
Bij een eenzijdig verkeersongeval is vrijdagmiddag op de N244 een auto op de kop in de sloot langs de kant van de weg terechtgekomen. De 21-jarige bestuurster uit Purmerend kwam met de schrik vrij.
De Purmerendse reed vanuit richting van de Middenweg richting A7 en raakte de controle over haar auto kwijt, vermoedelijk doordat ze in slaap viel. De auto belandde in de berm en kwam vervolgens op zijn kop in de naastgelegen sloot terecht. Het slachtoffer werd door twee andere weggebruikers uit haar auto geholpen.
Het slachtoffer werd met een gekneusde enkel naar het ziekenhuis vervoerd en kon na behandeling naar huis. De auto, die door een takelbedrijf op de kant werd getakeld, bleek total loss.

03:37 21-AUG-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT
Onbekende daders breken in bij zwembad
Nog onbekende daders hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken bij zwembad De Zaangolf. Onder andere een hondengeleider van de politie ging ter plaatse na de melding van het beveiligingsbedrijf. Hij doorzocht het gehele pand met zijn hond, maar trof niets aan.
De daders kwamen binnen door een raam in te slaan. Binnen hebben ze diverse apparatuur vernield en tevergeefs geprobeerd een kluis open te breken. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Het zwembad was de volgende dag gewoon geopend voor publiek.

05:42 21-AUG-04
loc.: PURMEREND, CITERSTRAAT
Politie houdt 'vroege' fietser aan met computer
De politie heeft een 35-jarige man uit Purmerend aangehouden die in de vroege zaterdagochtend met een computer achterop zijn fiets reed. Gezien het vroege tijdstip vonden surveillerende agenten dit nogal verdacht. Toen ze hem staande hielden, zagen ze bovendien twee afgeknipte draden aan de achterkant van de computer. De man verklaarde zo vroeg op pad te zijn om vuilnis af te struinen. Hij zei de computer te hebben gevonden bij het huisvuil. De agenten waagden dit te betwijfelen en hielden hem aan.
Onderzoek van politiemensen in de omgeving, naar panden waar mogelijk was ingebroken, leverde in eerste instantie niets op. Maar enige tijd later werd een inbraak bij een school aan het Leeghwaterpark gemeld. Daar bleek een computer te zijn gestolen. De sleutelhouder van de school meent de bij de verdachte in beslaggenomen computer te herkennen als een computer van de school. De technische recherche is een sporenonderzoek gestart.

13:53 21-AUG-04
loc.: ZAANDAM, VREDEWEG
Twee mannen in verzekering na gewapend conflict
De politie heeft zaterdagmiddag vier personen aangehouden naar aanleiding van een conflict waarbij een vuurwapen en andere wapens zouden zijn gebruikt. Aanleiding voor het incident was een al langer durende onenigheid tussen twee bedrijfseigenaren over het gebruik van parkeerplaatsen op het bedrijventerrein.
Zaterdagmiddag liep de ruzie uit de hand, waarbij onder andere zou zijn gedreigd met een mes en er zou zijn geschoten met een vuurwapen. Er vielen geen gewonden. De politie was na de telefonische melding snel ter plaatse en kon bij het bedrijf twee verdachten aanhouden. De andere twee werden in de omgeving aangehouden, één te voet en één in een auto.
Na verhoor zijn twee personen weer in vrijheid gesteld. De andere twee mannen (31-jarige man uit Zaandam en een 33-jarige man uit Alkmaar) zijn in verzekering gesteld voor de duur van het onderzoek. De technische recherche doet sporenonderzoek, de tactische recherche hoort verdachten en getuigen.
(De politie heeft in het belang van het onderzoek voorlopig geen verdere informatie over deze zaak.)

14:14 21-AUG-04
loc.: ZAANDAM, HOOGAARSLAAN
Politie zoekt getuigen verkeersagressie
De politie is op zoek naar getuigen van een geval van verkeersagressie dat zaterdagmiddag tussen tussen 14.10 en 14.20 uur plaatsvond in Zaandam. Hierbij vielen twee mannen in een blauwe BMW twee vrouwen in een groene BMW lastig door hen af te snijden en meerdere keren dreigend op hen in te rijden en pas op het laatste moment uit te wijken.
Het incident begon toen een 27-jarige vrouw uit Zaandijk met haar moeder naast zich in een groene BMW vanaf de rotonde Prins Bernardplein de Heijermansstraat op reed. Daar nam ze meteen de afslag linksaf de Koningin Julianaweg in (langs ziekenhuis de Heel). Tijdens het afslaan kwam een blauwe BMW, met daarin twee blanke jongens waarvan 1 met een petje, met piepende remmen vlak achter de groene auto tot stilstand. De jongens bleven vervolgens heel dicht achter de groene BMW rijden, haalden haar in en sneden haar de weg af waardoor ze vol in de remmen moest.
De blauwe BMW bleef de vrouwen lastig vallen, ook toen de bestuurster probeerde een andere route te nemen. Zo kwam de blauwe BMW de vrouwen op de Hoogaarslaan op de verkeerde weghelft tegemoet rijden, om pas op het laatste moment uit te wijken naar zijn eigen weghelft. Vervolgens reed de blauwe BMW naar de Weer om daar rondjes te gaan spinnen. Na nogmaals dreigend op de groene BMW te zijn afgereden en op het allerlaatste moment te zijn uitgeweken, verdwenen de daders.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844, wijkteam Zaandam oost.

18:11 21-AUG-04
loc.: MONNICKENDAM, WATERLANDSE ZEEDIJK
Motorrijder onderuit
Een 42-jarige man uit Schagerbrug raakte gewond toen hij met zijn motor onderuit ging. Hij reed over de Waterlandse Zeedijk, komende uit de richting Monnickendam. In een bocht naar rechts had hij zijn motor onvoldoende onder controle. Hij reed rechtdoor en raakte aan de linkerzijde van de weg op de dijk, waar hij ten val kwam. De trauma heli kwam ter plaatse. Het slachtoffer werd met schouderletsel naar het MCA in Alkmaar vervoerd. Zijn motorfiets was rondom beschadigd.

01:03 22-AUG-04
loc.: WIJDEWORMER, A7
Auto raakt middengeleider op A7
Een 33-jarige automobilist uit Westzaan veroorzaakte een eenzijdig ongeval op de A7. Hij reed op de linkerrijstrook richting Zaandam toen hij schrok van een voertuig dat hij inhaalde en dat volgens hem naar links kwam, de linkerrijstrook op. De Westzaner zag zich genoodzaakt naar links uit te wijken en kwam in aanraking met een betonnen middengeleider. Hij raakte bij dit ongeval niet gewond. Wel was de linkerzijde van zijn auto beschadigd en had hij twee lekke banden.


01:23 22-AUG-04
loc.: WESTZAAN, OVERTOOM
Man bij horecagelegenheid aangehouden voor bezit XTC-pillen
De politie heeft een 29-jarige man uit IJmuiden aangehouden voor het bezit van 30 XTC-pillen. De man werd bij de toegang van een horecagelegenheid gecontroleerd door een portier. De portier vond de pillen in een snoepverpakking die de verdachte in zijn broekzak had. De verdachte werd overgedragen aan de politie, die de man insloot voor de nacht. Na verhoor werd hij de volgende ochtend in vrijheid gesteld. Via justitie wacht hem een taakstraf.

01:32 22-AUG-04
loc.: PURMEREND, GOUDENREGENSTRAAT
Proces-verbaal voor geluidsoverlast
De politie heeft een sportvereniging een proces-verbaal aangezegd voor het veroorzaken van geluidsoverlast. Omdat omwonenden de hele week al hadden gemeld dat zij overlast ondervonden, kwam de sectie Milieu van de Politie Zaanstreek-Waterland metingen doen. De muziek van de live-band die er speelde bleek het maximaal toegestane aantal decibel inderdaad te overschrijden.
De politie neemt contact op met de vereniging om een en ander te bespreken.


---- --