Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 22 augustus

* BRAND IN HENNEPKWEKERIJ
SCHIEDAM - Zaterdagavond kreeg de politie een melding dat een bewoner in de Sint Liduinastraat een brandlucht rook in zijn toilet. De brandweer stelde een onderzoek in en constateerde dat de brandlucht afkomstig was uit een bepaalde woning. Toen politiemensen aanbelden vertelde de bewoner dat er een vuilniszak in brand had gestaan, maar dat hij alles onder controle had. In verband met mogelijk gevaar voor omliggende woningen wilde de brandweer toch een controle uitvoeren. Na enig aandringen van politiemensen mocht men naar binnen. Op de tweede woonlaag trof men in twee kamers een hennepkwekerij aan. In één van de kamers was, vermoedelijk als gevolg van kortsluiting, brand ontstaan. Alle spullen, resten van planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoner, een 63-jarige Schiedammer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.
* ARBEIDSONGEVAL, MAN OVERLEDEN
ROTTERDAM - Een 43-jarige man uit de Oekraine, opvarende van het zeeschip 'A.P.Crown', is zaterdagavond om het leven gekomen bij werkzaamheden aan boord van het schip. Het zeeschip ligt afgemeerd bij een werf aan de Oostdijk.
Twee opvarenden van het schip waren, omstreeks kwart over acht, onder het stuurhuis bezig met reparatiewerkzaamheden aan de hydraulisch beweegbare stuurhut, omdat deze niet verder omhoog wilde als gevolg van een niet goed werkende veiligheidsborg. Bij de werkzaamheden is vermoedelijk de borg weggeslagen waardoor de stuurhut naar beneden kwam. Het 43-jarige slachtoffer werd geraakt en overleed ter plaatse. De andere opvarende een 44-jarige man raakte gewond en is naar het Havenziekenhuis gebracht. De Scheepvaartinspectie en de Zeehavenpolitie stellen een onderzoek in naar de juiste toedracht.

* MAN OVERVALLEN EN BEROOFD
ROTTERDAM - Een 35-jarige man uit Rotterdam is zaterdagmorgen bij zijn woning in de Gerrit van de Lindestraat overvallen en beroofd. Het slachtoffer stapte rond kwart over zeven naar buiten en werd direct door twee mannen tegen de muur gedrukt. Hij zag nog kans om de deur van zijn woning achter zich dicht te trekken. Onder bedreiging van een vuurwapen dwongen ze hem de deur weer te openen. Op dat moment deed de echtgenote van het slachtoffer echter de deur open en kreeg een vuurwapen op zich gericht. Ze probeerde direct weer de deur te sluiten, waarbij de kinderen van het echtpaar zich duidelijk lieten horen. Hierop staakten de overvallers de pogingen om binnen te komen en richtten ze zich volledig op hun slachtoffer. Ze dwongen hem z'n portemonnee te legen en pakten z'n regenjas en een poloshirt af. De daders gingen er vandoor in de richting van de Burgemeester Meineszlaan. Het slachtoffer achtervolgde hen nog maar raakte ze in de Doedestraat kwijt. De afdeling Opsporing (recherche) van het district West stelt een onderzoek in.