Ingezonden persbericht

Carol Litjens voor Jaap Kingma Racing Team in de punten

ASSEN, 20040822 -- Afgelopen weekend werd op het TT Circuit van Assen de "Speed Trophy" verreden. Deze race telt mee voor de punten in het Open Nederlands Kampioenschap en Carol Litjens van het Jaap Kingma Racing Team uit het Friese Bergum mocht dan ook niet ontbreken op deze voorlaatste race in het ONK op het heilige asfalt van de Asser racebaan.


Haar 250cc collega's Emile Litjens en Bram Apello, moesten helaas verstek laten gaan daar de 250cc klasse wegens geluidsproblematiek dit weekend niet werd opgenomen in het programma. Zij zullen echter op donderdag 2 september weer in actie komen tijdens het WK Superbike weekend, alwaar een extra 250cc race is ingelast.

Zaterdag liep de wekker voor Carol al vroeg af en kon ze aan de bak om een goede tijdsklassering neer te zetten. Tot haar grote vreugde kon ze dit gaan doen op een natte baan, want Carol voelt zich helemaal in haar element op de regenbanden. In totaal moest zij het opnemen tegen 22 andere rijder in de 125cc klasse en reed naar een zeer verdienstelijke 12 trainingstijd. Namaten de tijd verstrek klaarde de lucht boven Assen op en in de middag kon Carol haar tweede kwalificatie op een droge baan gaan rijden, echter na enkele ronden te hebben gereden begon het weer te regenen. Carol die op haar machine een JHA cilinder heeft kwam toch iets vermogen tekort en zakte terug naar een 17de trainingstijd in de wel zeer korte tijdstraining.
Zondagmiddag rond half twee gingen de lichten op groen voor de race in het 125cc kampioenschap. Carol die een redelijke start meemaakte zat goed in de eerste bocht en wist zelf een enkele collega de loef af te steken door ze kunstig te passeren. De race liep goed voor haar en ze belandden in het midden van de race in een groepje dat aan elkaar gewaagd was in de staart van het rijdersveld. Na een valpartij van een collega coureur werd er door de wedstrijdleiding echter code rood gegeven, een gevaarlijke situatie was ontstaan en de wedstrijd werd gestaakt met nog vier ronden te gaan. Daar één derde van de race al was verreden was er voor de wedstrijdleiding geen aanleiding om de wedstrijd opnieuw te startten. Carol behaalde hierdoor uiteindelijk de twaalfde tijd en pakte hiermee 5 ONK punten voor het Friese Makelaardij team van Jaap Kingma. "Tja, ik heb echt lekker gereden, jammer dat we in het groepje de aansluiting mistten op onze voorgangers, maar ik ben best tevreden" aldus de snelle kapster uit het Limburgse America, die na de race genoot van de huldiging, want haar broer Joey Litjens eindigde de 125cc races op de tweede plaats.
26 september zal de 125cc klasse weer van start gaan tijdens de "Race of the Champions" eveneens op het TT Circuit van Assen. De overige coureurs van het Jaap Kingma Racing Team verschijnen dan ook aan de start in de 250cc klasse.




Ingezonden persbericht