Gemeente Amerongen


Bevolking gemeente Amerongen spreekt zich uit over herindelingsvarianten
Van de ondervraagden geeft ruim 47% de voorkeur aan de herindelingsvariant WAL (Wijk bij Duurstede, Amerongen en Leersum). Ongeveer 22 % geeft de voorkeur aan MALD (Maarn, Amerongen, Leersum en Doorn) en 11% aan de MALDD variant (Maarn, Amerongen, Leersum, Doorn en Driebergen).

Dat zijn enkele opvallende conclusies uit een onafhankelijk onderzoek, gehouden door Marktonderzoeksbureau M4 uit Tilburg, in opdracht van de gemeenteraad van Amerongen.
Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek van Gedeputeerde Staten van de Provincie Utrecht waar de variant MALDD als meest optimale variant naar voren kwam voor het oplossen van de gesignaleerde ambtelijke en bestuurlijke knelpunten. De resultaten zijn aan de gemeenteraad voorgelegd. De raad neemt tijdens een extra raadsvergadering op 23 augustus 2004 een definitief besluit over de herindelingsvarianten.

De representatieve anonieme steekproef is van donderdag 17 juni tot en met maandag 21 juni telefonisch gehouden onder ca 1000 volwassen bewoners van de gemeente Amerongen. Gevraagd werd onder andere of de inwoners op de hoogte waren van de herindelingsvarianten, naar welke variant de voorkeur uitging en waarom.