Gemeente Dordrecht


Parkeergarage en parkeerterrein Veemarkt krijgen kwaliteitsimpuls

Op 23 augustus aanstaande starten de werkzaamheden om de parkeerplaatsen naast parkeergarage Veemarkt bij de parkeergarage te trekken. De gemeente wil het gebruik van de parkeerplaatsen verhogen door de kwaliteit en de sociale veiligheid te verbeteren. Daarnaast worden er extra parkeerplaatsen aangelegd. Het totaal aantal plaatsen van de garage groeit daarmee van 610 naar 686.

Op het huidige parkeerterrein wordt behalve op zaterdagmiddag, nauwelijks geparkeerd door vergunninghouders of bezoekers van de stad. Ondermeer omdat de sociale veiligheid daar onvoldoende is. Momenteel is de bezetting iets beter op doordeweekse dagen, maar dat zijn vooral mensen die aan het project 'De Nieuwe Poort' werken. Door het parkeerterrein bij de parkeergarage te trekken verwacht de gemeente een beter gebruik van de parkeerplaatsen. De extra plaatsen dienen ook als tijdelijke opvang voor parkeerders tijdens de herontwikkeling van het Achterom, totdat de parkeergarage aan het Achterom is opgeleverd.

De aanpassingen verbeteren ook de verkeerscirculatie in de garage, waardoor de problemen, die zich vooral op zaterdagmiddag voordoen, minder worden. Met de bouw van De Nieuwe Poort is een voetgangersentree aan de Spuiweg verplaatst naar de Spuiboulevard. Via deze uitgang is het voortaan mogelijk direct over de Spuibrug de Binnenstad in te lopen.

Alle maatregelen verbeteren de kwaliteit van de gehele garage. De parkeermogelijkheden en bereikbaarheid van de Binnenstad worden daardoor vergroot.

De werkzaamheden starten in week 34. Volgens de planning worden de nieuwe parkeerplaatsen voor 5 december 2004 in gebruik genomen. Het parkeerterrein is vanaf 23 augustus niet meer te gebruiken. De parkeergarage blijft gewoon open.