Provincie Zuid-Holland

Nieuwe verkeerslichten bij N 217 / A29 in Heinenoord

De provincie Zuid-Holland gaat de verkeerslichten op de N 217, bij de op- en afritten van de A29 in Heinenoord, vervangen. Van 23 augustus tot 3 september moet het verkeer rekening houden met enige hinder omdat de lichten regelmatig uitgeschakeld worden. De werkzaamheden hebben te maken met de aanleg van de busbaan langs de N 217.

N 217/A29 WestIn week 35 (23 t/m 27 augustus) wordt het verkeerslicht op de N 217 aan de westzijde van de A29 vervangen. In deze week is het verkeerslicht weliswaar buiten werking, maar het meeste verkeer kan normaal van het kruispunt gebruik maken. De werkzaamheden hebben voor twee richtingen gevolgen:

verkeer vanuit 's-Gravendeel richting A29 zuid via MijnsheerenlandHet verkeer vanuit 's-Gravendeel en Maasdam in de richting van de Haringvlietbrug kan op het kruispunt niet linksaf slaan naar de A29 en wordt daarom omgeleid. De omleiding loopt vanaf de N 217 via Mijnsheerenland en Klaaswaal naar de volgende aansluiting van de A29, ter hoogte van Numansdorp.

Het verkeer vanuit Oud-Beijerland kan wel normaal gebruik maken van de oprit van de A29. Verkeer uit Heinenoord wordt daarom geadviseerd het kruispunt, via de Oud Heinenoordseweg of de Westdijk, uit de richting van Oud-Beijerland te benaderen.

verkeer vanuit Heinenoordtunnel richting Oud-Beijerland via busbaanHet verkeer dat de Heinenoordtunnel verlaat, wordt op de parallelrijbaan van de A29 teruggebracht naar de linker rijstrook. Dit geldt echter alleen voor het verkeer in de richting 's-Gravendeel. Het verkeer in de richting Oud-Beijerland dient vlak voor de afzetting naar rechts uit te voegen en gebruik te maken van de busbaan-afrit. Beide verkeersstromen komen zodoende elk aan de juiste zijde van het kruispunt uit en kunnen ongehinderd rechtsaf slaan. N 217/A29 OostIn week 36 (vanaf 1 september 9.00 uur tot 2 september 20.00 uur) wordt het verkeerslicht op de N 217 aan de oostzijde van de A29 vervangen. Deze twee dagen is het verkeerslicht weliswaar buiten werking, maar het meeste verkeer kan normaal van het kruispunt gebruik maken. De werkzaamheden hebben alleen gevolgen voor de volgende twee verkeersrichtingen:

verkeer vanuit A29 zuid richting Oud-Beijerland via ReedijkHet verkeer vanaf de A29 uit de richting van de Haringvlietbrug, met bestemming Oud-Beijerland kan bovenaan de afrit niet linksaf slaan, maar wordt naar rechts omgeleid in de richting 's-Gravendeel. Bij het eerstvolgende verkeerslicht na 300 meter, bij het busstation Heinenoord, kan het verkeer omdraaien in de richting van Oud-Beijerland. Dit verkeerslicht wordt zodanig afgesteld dat er geen conflicten op zullen treden met andere verkeersstromen. verkeer vanuit 's-Gravendeel richting Rotterdam via busbaan-opritHet verkeer op de N 217 vanuit 's-Gravendeel en Maasdam kan op het oostelijk kruispunt niet links afslaan in de richting Rotterdam. Gedurende de werkzaamheden mag dit verkeer tijdelijk gebruik maken van de busbaan die begint bij het busstation Heinenoord en eindigt op de toerit van de A29 in de richting Rotterdam. Alleen in de ochtendspits van de tweede dag worden fileproblemen aan het begin van de busbaan verwacht. Het verkeer vanuit Oud-Beijerland kan wel normaal gebruik maken van de oprit van de A29 in de richting Rotterdam. Verkeer uit Heinenoord wordt daarom geadviseerd het kruispunt, via de Oud Heinenoordseweg of de Westdijk, uit de richting van Oud-Beijerland te benaderen. De voortgang van de werkzaamheden is te volgen op de website van de provincie www.zuid-holland.nl thema verkeer/werkaandeweg.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22