Universiteit van Tilburg

Tilburgse introductieweek: TIK up your life

Op 23 augustus barst het studentenleven weer los

Voor zon 1700 eerstejaars studenten van de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen en Avans Hogescholen begint het studentenleven niet bij het eerste college, maar enkele weken eerder, tijdens de Tilburgse Introduktieweek. De TIK-week heeft een vrij karakter, niks moet alles mag. Ontgroenen is er niet bij. Topattracties dit jaar: een Heroesparty in 013 Popcentrum, een survivalbaan in het Leijpark en zingen in een 1900-koppig koor.

Kennismaken met elkaar en kennismaken met de stad Tilburg, dat staat voorop tijdens de Tilburgse introduktieweek: de TIK-week. De aankomende eerstejaars studenten worden in een week 'klaargestoomd' voor het Tilburgse studentenleven; het thema luidt dit jaar dan ook 'TIK up your life'. De week start op maandagmiddag 23 augustus en wordt op vrijdagavond 27 augustus afgesloten met het Grote TIK-Eindfeest, in 013 Popcentrum, waar ook ouderejaars studenten aanwezig zijn.
Maandagavond gaan de TIK-deelnemers in groepjes barbecuen bij het studentensportcentrum, waarna er een interactieve show plaatsvindt en de inmiddels traditionele TIK-dans aan de deelnemers wordt geleerd. Daarna volgt een spectaculaire Heroesparty in 013 Popcentrum. Dinsdag maken zo'n 130 verenigingen en bedrijven hun opwachting op een groots opgezette informatiemarkt. De eerstejaars kunnen zich daar uitgebreid laten informeren op het gebied van sport, spel, cultuur en gezelligheid in Tilburg. De informatiemarkt trekt ook altijd veel 'gewone' stadsgenoten. 's Avonds worden de groepen gesplitst: de ene helft gaat sporten, de andere helft gaat op bezoek bij de studentenverenigingen. Woensdagavond worden de rollen omgedraaid. Woensdag wordt het Tilburgse Leijpark omgetoverd tot één grote speeltuin, waar de deelnemers hun energie kwijt kunnen bij spellen als levend sjoelen, tobbedansen en buikschuiven. Donderdag volgt misschien wel het meest indrukwekkende onderdeel van de TIK-week: de Cantus. Tijdens dit zangfestijn zullen alle 1700 deelnemers en ruim 200 begeleiders hun kelen schor schreeuwen op bekende meezingers. 's Avonds is er gelegenheid om de kelen weer te smeren. Dan volgt namelijk de grootste kroegentocht van Tilburg. Op vrijdagochtend komt de groep 'Op Sterk Water' de deelnemers vermaken met improvisatiecabaret en 's middags zijn er interactieve workshops. s Avonds volgt dan het Eindfeest met optredens van onder andere Party Animals the next generation en Lijn 7.
De TIK-week wordt georganiseerd door de Tilburgse Introduktie Kommissie bestaande uit 19 studenten. Tijdens de week worden zij bijgestaan door ruim tweehonderd mentoren en een groot aantal vrijwilligers. Gezamenlijk hebben zij een volledig georganiseerde week voorbereid voor de eerstejaars: slaapplaatsen zijn geregeld, ontbijt, lunch en avondeten staat klaar en een slechtweerprogramma wordt achter de hand gehouden.

Noot voor de pers
De TIK-week vindt plaats van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus op en rond de campus van de UvT (Warandelaan 2) , de campus van Fontys Hogescholen (onderwijsgebied Stappegoor) en in de stad. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Tilburgse Introduktie Kommissie: Erik van Griensven (coördinator publiciteit), tel: 013-4662849, e-mail: tik@uvt.nl. Zie ook www.uvt.nl/tik. Tijdens de TIK-week is de organisatie te bereiken via het TIK-punt in de Studentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19, tel: 06-28810738 of Erik van Griensven op tel: 06-43166127. Laatst gewijzigd: maandag 26 juli 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: P.H.C.Siebers