Gemeente Eindhoven

Persbericht: 13 augustus 2004, no. 206

Wegwerkzaamheden Rooseveltlaan

Na de bouwvak wordt gestart met werkzaamheden aan de F.D. Rooseveltlaan ter hoogte van Winkelcentrum Woensel. Het werk bestaat onder meer uit een reconstructie van de doorgaande rijbanen van de Rooseveltlaan.

Ook zullen verkeerslichten worden geplaatst op de vernieuwde kruising met de ingang van het winkelcentrum. Door deze aanpassingen wordt de bereikbaarheid van de omgeving en het winkelcentrum verbeterd en zal het verkeer beter doorstromen.

Om de bereikbaarheid van het winkelcentrum en de doorgang voor voetgangers en (brom)fietsers te garanderen wordt het werk gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase start op 23 augustus a.s. Het gaat hierbij om het gedeelte vanaf de aansluiting met de W. Churchilllaan tot halverwege de aansluiting met de ingang van het winkelcentrum. De werkzaamheden zullen duren tot medio oktober.

In de tweede fase, vanaf medio oktober, worden de rijbanen ten noorden van de ingang aangepakt. Dit is het gedeelte vanaf de aansluiting met de ingang van het winkelcentrum tot aan de kruising met de Volkhovenseweg. De planning is dat dit gedeelte eind november gereed is.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is het doorgaand verkeer over de Rooseveltlaan gestremd. De omleidingsroutes worden door middel van de bekende gele borden aangegeven. Voor fiets- en voetgangers zullen extra oversteken worden aangelegd zodat zij het werkterrein veilig kunnen passeren. De wijzigingen voor het openbaar vervoer worden door de busdiensten zelf bekend gemaakt.

In de periode van 23 augustus tot medio oktober is de ingang van het winkelcentrum bereikbaar vanaf de zijde Bisschop Bekkerslaan (noordzijde). In de periode van medio oktober tot eind november is de ingang bereikbaar vanaf de zijde Churchilllaan (zuidzijde).

Lichtjesroute
Het bekende traject van de Lichtjesroute over de Rooseveltlaan zal geen hinder van de werkzaamheden ondervinden. In goed overleg met politie, gemeente en de organisatie van de lichtjesroute is afgesproken dat tijdens de avonduren steeds één rijbaan open zal worden gesteld voor fietsers en automobilisten.

© 2004 Gemeente Eindhoven