Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen
ZITTING WELSTANDSCOMMISSIE
De welstandscommissie heeft zitting in het gemeentehuis van Veenendaal op de volgende maandagen:

· 23 augustus 2004

· 6 september 2004

· 20 september 2004

Omtrent de aanvang van de zitting wordt op de donderdag hiervoor afgaand de agenda door de secretaris van de welstandscommissie de te behandelen bouwplannen bepaald.
Voor nadere informatie kunt u bellen met het telefoonnummer 0343-469653.

AANGEVRAAGDE BOUWVERGUNNINGEN (ARTIKEL 41 WONINGWET)

Lichte bouwvergunningen

· 20040084, het oprichten van een garage, Boslaan 12
· 20040085, het verbouwen van een woning, Overstraat 5

Reguliere bouwvergunningen

· 20040077, het oprichten van een bedrijfshal, Industrieweg Zuid 30A

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN

Reguliere bouwvergunningen

· 20040080, het wijzigen op reeds verleende vergunning door het wijzigen van de gevel en materialen, Holleweg 17A, 30 juli verzenddatum 2004

· 20040075, het bouwen van een werkplaats met een kantoor, Haarweg 15 te Overberg, verzenddatum 4 augustus 2004

· 20040076, het uitbreiden van een woning, In de West 28, verzenddatum 4 augustus 2004

N.B. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen.

Bekendmaking vaststellen Beleid leegstand stallen en Beleid vervallen rechten veehouderijen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente hebben op 13 juli 2004 vastgesteld

1. het beleid leegstand stallen

2. het beleid vervallen rechten veehouderijen

Inhoud beleid


1. Het beleid leegstand stallen is relevant voor veehouderijen die tijdelijk een lagere veebezetting hebben dan waarvoor een milieuvergunning verleend is. Burgemeester en wethouders kunnen dan besluiten tot intrekking van de vergunning voor het ongebruikte deel van de inrichting. In het beleid wordt aangegeven aan welke criteria wordt getoetst tijdens een controle een lagere veebezetting wordt geconstateerd. Een belangrijk criterium voor intrekking is of de onderbezetting langer dan 3 jaar bestaat.

2. Het beleid vervallen rechten is van belang voor veehouderijen die een milieuvergunning hebben en tijdelijk een lagere veebezetting hebben. Het Besluit melkrundveehouderijen kan er dan toe leiden dat de rechten die op die vergunning zijn gebaseerd komen te vervallen. Als in geval van een controle bij een vergunningplichtig bedrijf blijkt dat het over een lagere veebezetting beschikt dan wordt nagegaan of het bedrijf in hoofdzaak een melkrundveehouderij is. Zo nee, dan blijft het bedrijf vergunningplichtig en vervallen er geen rechten, tenzij deze door het bevoegd gezag actief worden ingetrokken. In andere gevallen wordt aan de hand van een aantal criteria getoetst of sprake is van het van rechtswege vervallen van rechten of dat nog een periode van drie jaar rest om de vergunde rechten op te vullen voordat ze vervallen.

Een volledige versie van het hiervoor genoemde beleid ligt ter inzage bij de gemeente en de Milieudienst, Laan van Vollenhove 3211 te Zeist.

Inzagemogelijkheid
Het beleid wordt bekendgemaakt conform art. 3:42 van de Algemene wet Bestuursrecht. Dit houdt in dit geval in dat iedereen het besluit kan inzien. Het beleid ligt gedurende vier weken ter inzage, vanaf 16 augustus tot 13 september 2004 bij de gemeente en de milieudienst