Gemeente Leiden

Op 23 augustus om 14.00 uur ondertekenen wethouder Wim de Boer (Sociale Zaken) en de heer Ronald Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur Zorg en Zekerheid, een nieuwe overeenkomst voor een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering. Deze bijzondere bijeenkomst vindt plaats bij Zorg en Zekerheid (Haagse Schouwweg 12).

Sinds 1998 zijn er afspraken tussen de gemeente Leiden en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid over een degelijke en betaalbare (collectieve) aanvullende ziektekostenverzekering voor inwoners van Leiden met een laag inkomen (tot 110% van het sociaal minimum). De gemeente hecht hier veel waarde aan en betaalt daarom een deel van de premie, door middel van het Leidse minimabeleid. In 2004 is dat een bedrag van E 9,75 per klant per maand.

Een nieuwe overeenkomst was noodzakelijk om de wijzigingen in het Ziekenfondspakket per
1 januari 2004 op te vangen en dit pakket voor de klant zodanig te verbeteren dat in veel situaties bijzondere bijstand niet meer nodig is. Hierdoor is het pakket uitgebreider geworden en kennen sommige kosten een hogere vergoeding. Daarnaast is in de nieuwe overeenkomst rekening gehouden met een keuzemogelijkheid voor de klant. De klant kan kiezen voor:
- de AV-Gemeente-Standaard (E 10,95 per maand)
- de AV-Gemeente-Top verzekering (E 18,50 per maand) De premie die de klant betaalt voor de AV-Gemeente-Standaard is lager dan de premie van de AV-Gemeente-Top, maar de laatste biedt op diverse onderdelen meer dekking. Kinderen tot 18 jaar zijn overigens altijd gratis meeverzekerd.

Door de ondertekening van de nieuwe overeenkomst wordt de huidige collectieve aanvullende verzekering per 1 september 2004 vervangen door de AV-Gemeente.

Programma 23 augustus 2004

Het programma ziet er als volgt uit:
14.00 uur: ontvangst met koffie/thee
14.05 uur: speech door de heer R.H.M. Hendriks
speech door de heer W. de Boer
ondertekening van het contract AV-Gemeente
14.30 uur: mogelijkheid tot vragen stellen / afronding met een hapje en drankje 15.00 uur: einde programma

Locatie: Zorg en Zekerheid, Haagse Schouwweg 12, 2332 KG Leiden

Noot voor de pers: u bent van harte uitgenodigd.
Nadere informatie: Astrid Nijland, afd. Beleid en Voorlichting dienst Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid, tel. (071) 516 72 39.

---- --