IPC

Persconferentie: Sociale betrokkenheid met Goed Rendement

Het ProCredit Bank netwerk omvat 18 microkredietbanken verspreid over 3 continenten in ontwikkelingslanden, waaronder Haïti, Mozambique, Ghana en El Salvador, alsmede in 'transitielanden', waaronder Georgië, Oekraïne, Albanië en Kosovo. Deze banken hebben samen aan meer dan 300.000 kleine ondernemingen kredieten uitstaan ter waarde van bijna 1 miljard euro. Per maand worden meer dan 40.000 kredieten verstrekt met een waarde van bijna 100 miljoen euro. Het rendement op het geconsolideerd eigen vermogen was 12 procent in 2003.

IPC GmbH is de drijvende kracht achter dit groeiende netwerk van microkredietbanken. IPC participeert in, leidt en geeft advies aan dit netwerk. IPC toont aan dat sociale betrokkenheid en winstgevendheid hand in hand gaan en dat een aantrekkelijk rendement op investeringen in microfinanciering bereikt kan worden.

IPC geeft een obligaties aan toonder uit om daarmee haar rol als strategische investeerder in het netwerk te versterken: 3 Miljoen euro met een looptijd van 3 jaar en een rente van 5% p.a.
3 Miljoen euro met een looptijd van 5 jaar en een rente van 6.5% p.a.

Door in te schrijven op deze obligaties 10.000 euro per stuk), kan de particuliere investeerder een aantrekkelijke vaste rente verkrijgen
- hoger dan de gemiddelde spaarrekening - en vele ondernemers in ontwikkelings- en transitielanden ondersteunen met een kleine lening.

IPC zal de verworven financiële middelen benutten om haar aandeel in de door haar opgerichte en geleide participatiemaatschappij - IMI Internationale Micro Investeringen AG- te vergroten. IMI heeft een eigen vermogen van 50 miljoen euro. Behalve IPC, zijn de aandeelhouders van IMI onder andere: Stichting DOEN/ Nationale Postcodeloterij en de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO), de Duitse ontwikkelingsbank Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) en de International Finance Corporation (IFC), een dochter van de Wereldbank. IMI heeft een strategisch belang in het ProCredit Bank netwerk.

De volgende personen zullen namens IPC bij de persconferentie aanwezig zijn:

Dr. Gabriel Schor, directielid van IPC en lid van de Raden van Commissarissen van de ProCredit Banken in Bolivia, El Salvador, Nicaragua en Equador.
Dhr. Koen Wasmus, regio directeur Afrika en lid van de Raden van Commissarissen van de ProCredit Banken in Ghana, Mozambique en Angola.
Dhr. Bob Assenberg, algemeen directeur van ProCredit Bank Bosnië- Herzegovina
Mevr. Judith Brandsma, IPC woordvoerder in Nederland en lid van de Raden van Commissarissen van de ProCredit Banken in Bulgarije en Albanië.

Datum en tijdstip: 23 augustus 2004; 14.00 - 15.30 Locatie: Hotel Okura
(Sperwer room; eerste verdieping)
Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH Amsterdam

Voor meer informatie kunt U bellen met Judith Brandsma (030-231 3669). Graag vernemen wij van U uiterlijk 22 augustus a.s. wie van uw redactie de persconferentie zal bijwonen. Uw aanmelding kunt U per email sturen naar JudithBrandsma@hetnet.nl

van bovenstaand bericht.

16 aug 04 13:08