Provincie Zuid-Holland

Europa

Gebiedsprogramma's

Afsluiting Groene Kruisweg in Brielle
16 August 2004

Afsluiting Groene Kruisweg in Brielle

Op maandag 23 augustus wordt van 20:00 uur tot de volgende morgen 06:00 uur de Groene Kruisweg (N 218) tussen de rotonde Seggelant en de Kerkweg in de gemeente Brielle voor autoverkeer afgesloten. Tijdens de afsluiting wordt een zogenaamde barrier geplaatst tussen de weg en een aan te leggen busstrook. Zo'n barrier is noodzakelijk voor de veiligheid van zowel de wegwerkers als het verkeer. De aanleg van de busstrook en het asfalteren nemen naar verwachting zes weken in beslag.

Langs de Groene kruisweg wordt tussen de rotonde Seggelant en de Kerkweg in de komende weken over een afstand van enkele honderden meters een busstrook aangelegd. De provincie Zuid-Holland laat gelijk de Groene Kruisweg op dit gedeelte opnieuw asfalteren, zodat later niet nog eens de weg hiervoor moet worden afgesloten.

Tijdens de nachtelijke afsluiting aan het begin van het werk voor de plaatsing van de barrier wordt het autoverkeer omgeleid over het bedrijventerrein Seggelant. Het fietsverkeer wordt tijdens de gehele periode van de aanleg van de busstrook tussen de Nolle en de Kerkweg omgeleid over de Vlaardingerhilseweg. Beide omleidingen worden met borden aangegeven. Aan het eind van het werk wordt de Groene Kruisweg weer afgesloten om de barrier weer te verwijderen.

Internet
Van de voortgang van de werkzaamheden zal melding worden gedaan op de website van de provincie www.zuid-holland.nl thema verkeer/werkaandeweg.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22