---

Nieuwsberichten
---

Vliegbasis Volkel past extra avondvluchten in

17-8-2004 11:18:00

Vliegbasis Volkel voert met ingang van maandag (23 augustus) gedurende twee weken extra avondvluchten uit op de maandag- tot en met de donderdagavond. Tijdens deze periode vliegt men overdag niet.

De eerste starts worden vanaf 16.30 uur verwacht. Vanwege de invallende duisternis vertrekken de volgende vliegtuigen pas later in de avond. De laatste toestellen keren rond 23.45 terug op de vliegbasis. Deze extra avondvluchten staan los van het nieuwe avondvliegprogramma dat vanaf 1 november 2004 aanvangt.

De reden van het verschoven programma is de voorbereiding van vliegers op een mogelijke uitzending naar het vliegveld Manas in Kirgizië. Het kabinet heeft besloten de wenselijkheid en mogelijkheid te onderzoeken enkele Nederlandse F-16 gevechtsvliegtuigen en een KDC-10 tankervliegtuig ter beschikking te stellen aan de International Security Assistance Force (ISAF). Deze door NAVO geleide missie zal bij de presidentsverkiezingen in Afghanistan, die staan gepland voor 9 oktober, ondersteuning verlenen op het gebied van veiligheid.

2004-08-12 Kennisgeving verkiezingsondersteuning ISAF Nieuws Nieuwsberichten