Gemeente Hilversum

Overeenstemming over nieuw college

De onderhandelaars van Leefbaar Hilversum, VVD en PvdA hebben maandagavond overeenstemming bereikt over het programma voor een nieuw college en de bijbehorende portefeuilleverdeling. Het resultaat zal volgende week maandag 23 augustus ter goedkeuring aan de fracties van Leefbaar Hilversum en de VVD worden voorgelegd alsmede aan de ledenvergadering van de PvdA. Na verkregen instemming zal tijdens de eerste vergadering na het zomerreces op woensdag 8 september a.s. het nieuwe college geïnstalleerd worden.

Kort maar krachtig
De deelnemende partijen hebben afgesproken geen volledig nieuw collegeprogramma te maken. Daarvoor is de resterende periode van anderhalf jaar te kort om dat te realiseren. Wel hebben de partijen geconstateerd dat er op een aantal belangrijke punten de komende tijd kordate beslissingen moeten worden genomen door het nieuwe Kort maar Krachtig-college.
Een tiental punten is mede door de VVD-inbreng in het akkoord opgenomen. Voor zover niet anders is aangegeven gelden de afspraken in het huidige collegeprogramma als uitgangspunt.
Gelet op de beslissingen die zeer binnenkort moeten worden genomen over de bereikbaarheid van het Mediapark en de door de minister van Verkeer en Waterstaat toegezegde EUR 50 miljoen, hebben de vertegenwoordigers van Leefbaar Hilversum, VVD en PvdA hierover een duidelijk standpunt geformuleerd. Daarbij wordt duidelijk afstand genomen van het standpunt van de Provincie en aangegeven dat de actuele ontwikkelingen van het Mediapark vanwege de invloed op de mobiliteit moeten leiden tot actualisering van de analyse van dit bereikbaarheidsvraagstuk.

Portefeuilleverdeling
Bij de portefeuilleverdeling is getracht zoveel mogelijk de huidige verdeling te handhaven. Daarnaast is het logisch dat de VVD rekening houdend met de eigen wethouderskandidaten op sommige punten verschuivingen wilde.
Leefbaar Hilversum behoudt twee wethouders ( 1,0 en 0,8), De PvdA behoudt de ene volledige wethouder en
De VVD brengt twee wethouders in (0,8 en 0,6).
Bij elkaar wordt het college teruggebracht van 4,3 naar 4,2.

Datum bericht 17 augustus 2004