Provincie Drenthe

Reconstructie N851 in Meppel Hoogeveenseweg een week volledig afgesloten

Assen, 17 augustus 2004
Persberichtnummer 04-122

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus a.s. is de Hoogeveenseweg (N851) vanaf het kruispunt bij het ziekenhuis tot de rotonde Oosterbroekenweg volledig voor het verkeer afgesloten. De afsluiting is nodig om nieuwe asfalt op de weg aan te brengen. Het verkeer kan gebruikmaken van een omleidingsroute via de A32, de N375 en de Oosterbroekenweg. Deze omleiding wordt ter plekke aangegeven. De verkeersmaatregelen en omleidingen blijven gelden zolang dat voor de uitvoering van het werk vereist zal zijn. Bij slecht weer kan dat bijvoorbeeld een dag langer zijn.

De planning van de wegwerkzaamheden is erop gericht de doorstroming op de N851 in stand te houden. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden is een volledige afsluiting gedurende een week echter onvermijdelijk. Op dit weggedeelte is te weinig ruimte om het verkeer er veilig langs te leiden.

De provincie Drenthe voert nog tot 1 november 2004 reconstructiewerkzaamheden uit aan de weg N851 (Hoogeveense weg) bij het ziekenhuis, de aansluiting met de A32 en Blankenstein te Meppel. De werkzaamheden zijn nodig voor de aanleg van extra rijstroken en de aanleg van verbeterde en nieuwe verkeerslichteninstallaties. Actuele informatie is ook te raadplegen op www.hoogeveenseweg.nl www.verkeer.drenthe.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl