Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan reconstructie Bermweg tussen Goudenregenstraat en Lupinestraat

Maandag 23 augustus 2004 start de gemeente met werkzaamheden aan de Bermweg. Het gaat daarbij om het weggedeelte vanaf de Goudenregenstraat tot en met de Lupinestraat. Om de overlast enigszins te beperken en de aanliggende bedrijven zoveel mogelijk bereikbaar te houden wordt er in fasen gewerkt. De 1e fase van het werk betreft het gedeelte tussen de Goudenregenstraat en het bedrijf Nic. Visser, de 2e fase betreft het gedeelte tussen de bedrijven Nic. Visser en bakker Stam en de 3e fase vanaf bakker Stam tot en met de Lupinestraat.

Wat gaat er gebeuren?
De verharding wordt opgebroken en de riolering wordt vervangen. Tevens wordt er een infiltratie (drainage) riolering aangelegd in de voortuinen van de woningen aan de kant van de ringvaart. Door de nutsbedrijven wordt daarna de gasleiding in het trottoir vervangen evenals de aansluitingen van het gas naar de woningen. De overige nutsleidingen worden, indien nodig, ook aangepast. Verder wordt de openbare verlichting vernieuwd. Na de ondergrondse werkzaamheden worden de weg en het trottoir opgehoogd en opnieuw aangelegd.

Planning
De 1e fase van het werk is gepland tussen 23 augustus en 15 november. Omdat de riolering bij de aansluiting met de Goudenregenstraat in 2002 al vernieuwd is, wordt dit kruispunt in eerste instantie niet afgesloten. In de loop van de 1e fase zal dit wel gebeuren, omdat het kruispunt wel opgehoogd moet worden. Op maandag 10 januari 2005 wordt de weg weer afgesloten voor de 2e fase.
Wanneer de weersomstandigheden goed blijven, zal de 2e fase ongeveer medio maart worden afgerond en zal aansluitend de 3e fase worden uitgevoerd. Deze fase staat gepland van medio maart tot medio mei 2005.

Bereikbaarheid van woningen en bedrijven
De aanliggende bedrijven blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Voor de bereikbaarheid van de woningen zullen er loopschotten gelegd worden.

Omleidingsroute
Het doorgaande verkeer vanaf Kanaalweg / Capelseweg en vanaf de Kralingseweg wordt omgeleid via de Abram van Rijckevorselweg. Deze route zal door middel van borden worden aangegeven. De verwachting is dat bestemmingsverkeer via de Goudenregenstraat, het Ericaplein, de Ericastaat en de Rozensingel zal rijden. Deze route wordt niet aangegeven.