Gemeente Apeldoorn

Wijziging busroutes en dienstregeling

De Heemradenlaan, vanaf de rotonde Landdrostlaan tot aan de kruising Laan van Kuipershof / Laan van Maten, krijgt momenteel een nieuwe laag asfalt. In de periode van 23 augustus tot en met 3 september rijden de stadsbussen 1, 2, 3 en 4 een aangepaste route en dienstregeling.

De omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer loopt via de Gildenlaan
- Laan van Maten en via de Landdrostlaan Kanaal Zuid Laan van Kuipershof.

Aanpassing route en dienstregeling stadsbussen: Van 23 tot en met 27 augustus is de Heemradenlaan tussen de sauna en Ferguutgaarde afgesloten. Stadsbussen 3 en 4 rijden dan via Schoutenveld. Halte Ferguutgaarde vervalt. Vervangende haltes zijn De Heemgaard, Kooikersdreef of de haltes van lijn 1 en 2. Ook voor lijn 109 vervalt de halte Ferguutgaarde. In deze periode rijden de lijnen 1 en 2 wel hun normale route.

Van 30 augustus tot en met 3 september is de Heemradenlaan tussen Ferguutgaarde en Laan van Kuipershof afgesloten. De stadsbussen 1 en 2 vertrekken op normale tijden van het station, maar eindigen bij de Laan van Kuipershof. Aan de overzijde van de weg vertrekken zij als lijn 3 of 4 weer richting busstation. De vertrektijden op dit traject blijven volgens dienstregeling.

Voor de buurten de Velden en de Hoeven veranderen de bustijden wel. De bussen moeten via een omweg (via Eglantierlaan) naar Schoutenveld rijden. Dit betekent dat vanaf het busstation op de normale vertrektijden een speciale bus rijdt richting de Velden en de Hoeven. De route is via de Eglantierlaan, rechtsaf Heemradenlaan (halte Heemgaard), linksaf Schoutenveld (halte Griffiersveld). Vanaf dit punt rijdt de bus verder de oorspronkelijke route. De haltes Burgersveld, Schepenenveld en Ferguutgaarde vervallen.

De extra bussen voor de Velden en de Hoeven rijden ieder kwartier. Vertrektijden busstation:

* Maandag, dinsdag, woensdag: van 07:01 tot 20:16 uur. Na 18:46 ieder half uur.

* Donderdag: van 07:01 tot 22:16 uur. Na 21:46 uur ieder half uur.
* Vrijdag: van 07:01 tot 16:16 uur.

Buiten bovengenoemde tijden rijden er geen bussen richting de Velden en de Hoeven. Voor de buurt de Dreven verandert de dienstregeling niet.

Voor het laatst bijgewerkt op: 18-aug-2004 04:34