Gemeente Rotterdam

Commissieberichten van 23 - 26 augustus 2004

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 24 augustus, 09.30 uur

De commissie bespreekt de halfjaarlijkse rapportage van moties, toezeggingen aan de raad en initiatiefvoorstellen. Twee keer per jaar rapporteert het college aan de gemeenteraad over de stand van zaken in de afdoening van onder meer moties. Na de vergadering bezoekt de commissie op voorstel van raadslid Kneepkens - de tentoonstelling Hundertwasser, Fantastische architectuur in de Kunsthal.

Commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 25 augustus, 14.00 uur

De commissie vergadert over het Bestuursakkoord met betrekking tot de uitvoering van het project Mainportontwikkeling. Leden van de commissie Middelen zijn uitgenodigd voor dit onderdeel. Daarna volgt een bespreking over het Havenplan 2020 waarvoor leden van de commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer zijn uitgenodigd. Naar verwachting spreekt de gemeenteraad in september over het ontwerp Havenplan.

Werkbezoek commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

en commissie voor Wijken en Buitenruimte

Woensdag 25 augustus, 14.00 uur

Het werkbezoek staat in het teken van Mensen Maken de Stad. Op het programma staat een bezoek aan buurthuis De Gaffel aan de Gouvernestraat in Rotterdam-west. De commissieleden gaan in gesprek met bewoners van het MOS-blok over hun ervaring met een jaar Mensen Maken de Stad. Daarna start een discussie over het project Stadsetiquette en over het Sociaal Contract met de deelgemeente. Het werkbezoek is een vervolg op een eerder bezoek dat vorig jaar plaatsvond. De commissies vetrekken om +/- 13.30 uur vanaf het stadhuis.

Commissie voor Middelen

Donderdag 26 augustus, 09.30 uur

Op de agenda staat de halfjaarlijkse rapportage van moties, toezeggingen en initiatiefvoorstellen.

Extra vergadering commissie voor Cultuur en Sport

Donderdag 26 augustus, 14.00 uur 15.00 uur

De commissie houdt een procedurevergadering naar aanleiding van ingekomen stukken.

Extra vergadering Gemeenteraad

Donderdag 26 augustus, 15.00 uur (gewijzigd tijstip!)

In deze extra vergadering neemt de raad afscheid van wethouder Van der Tak die per

1 september burgemeester wordt van de gemeente Westland. Na de pauze rond 16.00 uur volgt de benoeming van de nieuwe wethouder. Na de officiële benoeming door de gemeenteraad is er gelegenheid voor een informele nadere kennismaking. Journalisten worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 26 augustus, 19.30 uur
De commissie debatteert over de prioriteiten en de stand van zaken op het terrein van veiligheid en volksgezondheid voor deze raadsperiode. De verantwoordelijke wethouder verzorgt een presentatie die vooraf gaat aan het debat. Verder komt de beantwoording van een aantal schriftelijke vragen aan de orde en een collegebrief over de PGA-700.

[sitestat.gif?name=Commissieberichten van 23 - 26 augustus 2004&nr=2036000]