Erasmus


20-08-04: Maandag 23 augustus: start introductie eerstejaars
1750 nieuwe studenten 'ingewijd' in Erasmus

Met een spetterend openingsprogramma in De Doelen start maandag 23 augustus de introductieweek van nieuwe studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De universitaire introductieweek staat bekend als de Eurekaweek (EUR Eerstejaars Kennismakings Activiteiten). De nieuwbakken studenten maken kennis met hun studiegenoten, de universiteit, de stad en de studie.

De organisatie - goeddeels in handen van ouderejaarsstudenten - verwacht op maandag 23 augustus zon 1700 à 1800 deelnemers aan de introductieweek. Dat is het overgrote deel van degenen die op dat moment daadwerkelijk staan ingeschreven als eerstejaars-student aan de EUR. Eind juli hadden 3500 studenten zich aangemeld voor een studie aan de EUR, een lichte stijging t.o.v. een jaar eerder; het uiteindelijke aantal ingeschreven studenten is pas in het najaar definitief.

Highlights in de Eurekaweek - met dit jaar als thema Eigenwijs Wereldwijs - zijn:

de stadsverkenning (maandagmiddag), cabaret op de universiteit (maandagavond), Heikenen Night of the Songs in Nighttown (dinsdagavond), de grote infomarkt op de Woudesteincampus met aansluitend Students Live (woensdagmiddag) en het slotfeest op donderdagavond in Hollywood Music Hall.

Zie verder: www.eurekaweek2004.nl

Het openingsprogramma in De Doelen, dat begint om 10 .00uurprecies, heeft meer dan voorgaande jaren kenmerken van een inwijdingsritueel, bedoeld om de overgang van de middelbare school naar de academische wereld te markeren. Het protocol dat gebruikelijk is bij universitaire plechtigheden (zoals baret, toga, cortège, vaandel, rectorsketen) wordt gevolgd. De eerstejaars zelf krijgen een baret uitgereikt die ze in het begin van het programma collectief opzetten: Eerstejaars Erasmus. Zet m op! Namens de stad spreekt burgemeester mr. I. Opstelten, namens de universiteit rector magnificus prof.dr. Steven Lamberts.