Gemeente Delft

Onderwijsachterstandenbeleid zeker tot 2008

Ondanks de rijksbezuinigingen handhaaft de gemeente het onderwijsachterstandenbeleid (GOA). Wel zijn een aantal aanpassingen noodzakelijk. De gemeente is het met de schoolbesturen eens geworden over de GOA-plannen tot en met 2008. Voorschool blijft het grootste onderdeel van GOA.

Ook handhaaft de gemeente het project lezen en boeken vanwege het grote bereik en het succes van de schoolmediatheek voor basisscholen. Dat geldt ook voor de taalbevorderende activiteiten op het voortgezet en het primair onderwijs. De oudercursussen worden te weinig bezocht en vervallen. De activiteiten van de Verlengde Schooldag en huiswerkbegeleiding brengt de gemeente onder bij de brede school die meer GOA-kinderen moet werven en specifieke activiteiten moet aanbieden.

Bij het beoordelen van de GOA-activiteiten speelt het taal- en oudercomponent en het wel of niet succesvol zijn een belangrijke rol. Gemeente en de schoolbesturen zijn het eens over de invulling van de bezuinigingen. De veranderingen in het onderwijsachterstandenbeleid zijn noodzakelijk vanwege een rijksbezuiniging van ¬ 5 ton vanaf 2005. Het nieuwe GOA-plan heeft een looptijd tot en met 2008.

Voor de redactie

Nadere informatie bij: Sharon Buys, Communicatie gemeente Delft,

tel. 260 29 75.


---