Politie Groningen

Persberichten maandag 23 augustus 2004

Provincie Groningen 23-08-2004 -

Sappemeer: man vernielt ruiten
De politie heeft zondagavond een 29-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van ruiten van de woning van zijn ex-vriendin (28). De man bedreigde de ex via een SMS-bericht en korte tijd later zag de vrouw de verdachte voor de woning staan. Ze hoorde glasgerinkel en daarna bleken er twee ruiten te zijn ingegooid. De verdachte verdween maar kon worden opgespoord. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bekende de bedreiging maar niet de vernieling. De man is ingesloten.

Zeerijp: gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig ongeval op de Garsthuizerweg in Zeerijp zijn zondagavond een 20-jarige automobilist en zijn eveneens 20-jarige passagier, beiden uit Uithuizermeeden, gewond geraakt. De bestuurder raakte vermoedelijk door te hoge snelheid in een bocht van de weg en botste tegen een boom. Beide slachtoffers zijn met onder andere hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto van de Meister werd totaal vernield en is door een berger afgevoerd.

Sappemeer: bromfietser gewoond
Een 46-jarige bromfietser uit Zuidbroek is zondagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Noordbroeksterstraat in Sappemeer. De man nam door onbekende oorzaak een bocht te ruim en belandde in bosschages na eerst nog een verkeerspaal te hebben geramd. Hij kwam met zijn brommer tegen een betonnen paal tot stilstand. De bromfietser die, meerdere verwondingen opliep, werd overgebracht naar een ziekenhuis. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man weigerde echter mee te werken aan een bloedproef en wilde ook geen verklaring afleggen. Ook weigerde hij elke medische behandeling. Uiteindelijk is hij niet behandeld en na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.