Persberichten 23/08 ochtend

Regio 23-08-2004

Oegstgeest Rijden onder invloed De politie heeft op zaterdagavond 21 augustus een 49-jarige automobilist uit Rijnsburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten die achter de bestuurder reden zagen dat de man slingerend reed. Op de Rijnzichtweg werd hij staande gehouden. Een blaastest gaf een uitslag aan van 955 ug/l, terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Valkenburg Aanhouding na overval woning De politie heeft vrijdag 20 augustus omstreeks 23.00 uur een 23 jarige man uit Leiden aangehouden als verdachte van de overval op een woonhuis aan het Lambrechtsveld in Valkenburg diezelfde middag. Drie daders hadden daar de 33 jarige bewoonster en 42 jarige bewoner met een vuurwapen bedreigd en waren met geld uit de woning vertrokken. De bewoner had de vluchtauto nog achtervolgd, maar moest na een aanrijding met die auto zijn rit staken. De auto van de daders werd even later door de politie in Leiden op de Cruquiuslaan aangetroffen. Van de dader ontbrak daarna, ondanks een zoektocht van politie-eenheden en een politie-helikopter elk spoor. Na onderzoek kon vrijdag een verdachte worden aangehouden. Zaterdag 21 augustus zijn er diverse getuigenverhoren afgenomen en heeft de politie een buurtonderzoek verricht. Het onderzoek wordt vervolgd.

Oegstgeest Aanhouding drie verdachten Op zaterdag 21 augustus omstreeks 01.45 uur hield de politie drie verdachten aan in verband met het stelen van goederen uit een tankstationwinkel aan de A44. De drie verdachten in de leeftijd van 18, 24 en 28 jaar allen komende uit Leiden hadden even tevoren zonder te betalen goederen meegenomen uit een tankstationwinkel. Getuigen van het voorval zijn achter de mannen aangereden en via telefonisch contact met de politie konden zij worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte. Na verhoor werden twee verdachten op zaterdagmiddag heengezonden de derde verdachte werd op maandagochtend heengezonden. Zij zullen zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de Officier van Justitie.

Warmond Aanrijding met gewonde Op zaterdag 21 augustus omstreeks 17.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een bromfietser op de Oranje Nassaulaan. Een 24-jarige bromfiets bestuurder uit Oegstgeest en een 61-jarige autobestuurder uit Warmond sloegen beide linksaf op de kruising waarbij de bromfietsbestuurder de auto links inhaalde in plaats van rechts. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser werd met beenletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.

Lisse Inbraak woning Op zondag 22 augustus tussen 14.15 uur en 21.40 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan den Heereweg. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van openbreken van een achterdeur. Weggenomen werd geld en sieraden. De politie stelt een onderzoek in.

Noordwijk Dronken fietser veroorzaakt aanrijding Een 37-jarige fietser zonder vaste woon- of verblijfplaats veroorzaakte op zaterdag 21 augustus rond 19.15 uur op het fietspad van De Randweg een aanrijding met een 49-jarige fietser uit Moers (Duitsland). De man hield niet uiterst rechts en botste frontaal op de man uit Duitsland. Beiden werden met voor controle overgebracht naar respectievelijk het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC. Bij beiden werd een hersenschudding geconstateerd. De 37-jarige bleek onder invloed van alcohol te zijn. De ademanalyse gaf als uitslag 845 ug/l (limiet 220 ug/l). Na overleg met justitie werd de man een boete opgelegd van 75,00.

Valkenburg Rijden onder invloed Op zondag 22 augustus omstreeks 03.30 uur zag de politie dat een 24-jarige bestuurder uit Den Haag met hoge snelheid en al slingerend over de N206 richting Noordwijk reed. Op de Ir. G. Tjalmaweg werd de bestuurder gecontroleerd en hij bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 735 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de verdachte werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Noordwijk Goed verlopen dance festival Het Yorin Sunset Dance Festival op het strand bij het strandpaviljoen van Los Tios op de Kon. Astrid Boulevard is op enkele aanhoudingen na goed verlopen. Het evenement dat zaterdagavond 21 augustus werd gehouden werd bezocht door ongeveer 18.000 personen. De pollitie hield vijf personen aan voor openlijke geweldpleging. De politie werd aangesproken door een 21-jarige vrouw uit Rijnsburg die ruzie had gekregen met een vrouw en twee mannen. De drie personen wilden geld van haar en sloegen haar nadat zij door de vrouw, een 18-jarige Noordwijkerhoutse aan de haren was getrokken. Hierna ontstond tussen enkele collegas en familie van de Rijnsburgse eveneens ruzie met de vrouw en de twee mannen. Een Oegstgeestenaar werd met zijn kruk door de vrouw uit Noordwijkerhout geslagen. Een 12-jarige jongen, familie van de Rijnsburgse, werd eveneens toen hij wilde ingrijpen in het gezicht geslagen door de vrouw uit Noordwijkerhout. De politie hield naast de vrouw ook een 23-jarige Noordwijker en een 28-jarige Katwijker aan voor openlijke geweldpleging. Een 15-jarige fietster uit Noordwijk werd vermoedelijk ook door dezelfde vrouw uit Noordwijkerhout op de Ruyterstraat aangevallen. De vrouw eiste geld nadat ze het meisje van haar fiets had getrokken. De politie hield naast deze verdachten nog twee Schiedammers van 21 jaar aan, eveneens op verdenking van openlijke geweldpleging. Een 22-jarige plaatsgenoot werd tijdens het feesten zonder aanleiding gebeten in een pink en geslagen.

De politie hield op zondag 22 augustus omstreeks 01.00 uur op de De Grent een 17-jarige jongen uit Monster aan op verdenking van mishandeling. Volgens getuigen zou hij voor Huis ter Duin een nog onbekende man zonder aanleiding hebben geslagen. De politie hield de jongen aan. Het slachtoffer heeft zich echter nog niet bij de politie gemeld.

Leiden Rijden onder invloed Zag de politie op zaterdag 21 augustus omstreeks 05.25 uur een auto rijden over de Herensingel zonder verlichting. Een 20-jarige bestuurder uit Leiderdorp bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 700 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd tevens zijn rijbewijs ingevorderd Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Leiden Rijden onder invloed Op zondag 22 augustus omstreeks 06.30 uur controleerde de politie op de Lammerbrug een 25-jarige bestuurder van een snorfiets uit Leiden. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 645 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Leiden Aanhouding twee verdachten Op zondag 22 augustus omstreeks 09.10 uur hield de politie twee verdachten aan ter zake diefstal van een tas uit een hotel aan de Haagse Schouwweg. De twee verdachten een 37-jarige vrouw uit Chili en een 45-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats hadden even tevoren uit de lobby van het hotel een tas weggenomen. De beide verdachten zitten nog in hechtenis en de politie stelt een onderzoek in.

Leiden Tas gestolen Van een 75-jarige vrouw uit Leiden werd op vrijdag 20 augustus rond 19.20 uur op de Boshuizerkade haar boodschappentas gestolen. De vrouw fietste over de Boshuizerkade. In haar fietsmandje lag haar tas. Twee jongens op één fiets kwamen naast de vrouw rijden. Eén van de jongens pakte de tas uit de mand waarna de jongens zich met de tas uit de voeten maakten. In de tas zaten boodschappen, en een portemonnee met inhoud. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Politie vordert rijbewijs in Van een 39-jarige automobilist uit Leiden vorderde de politie op vrijdag 20 augustus het rijbewijs in. De man werd rond 23.30 uur op de Haagse Schouwweg door de politie aangehouden als verdachte van het rijden onder invloed. De ademanalyse kwam uit op 580 ug/l (limiet 220 ug/l). Dit resultaat leverde hem een invordering van het rijbewijs op en een proces-verbaal.

Leiden Belediging door onder invloed rijder De politie hield op zaterdag 21 augustus rond 03.00 uur op de Lage Rijndijk een 19-jarige automobilist uit Leiderdorp aan. Agenten zagen de man met gedoofde lichten rijden en gingen daarop over tot controle. Bij de controle werd duidelijk dat de man onder invloed verkeerde. Van hem werd een ademanalyse afgenomen met als uitslag 730 ug/l (limiet 220 ug/l). Omdat het vermoeden bestond dat de man ook verdovende middelen had gebruikt werd ook een bloedproef van hem afgenomen. Tijdens het onderzoek aan het bureau beledigde hij de agenten meerdere malen. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Verder werd van hem het rijbewijs ingenomen en wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Leiden Tas van invalide gestolen Van een 44-jarige invalide vrouw uit Leiden werd op zaterdag 21 augustus rond 22.45 uur onder het Plesmanviaduct haar handtas met daarin diverse goederen gestolen. De vrouw reed daar in haar elektrisch aangedreven invalidenwagen met naast haar lopend haar vriendin. Plotseling dook er vanachter de vrouwen een nog onbekende man op. Hij greep de handtas die op de grond van de invalidenkar tussen de benen van de vrouw geklemd stond en holde er mee weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Verwarde man aangetroffen De politie is vrijdag 20 augustus omstreeks 18.15 uur door omstanders gebeld over een verwarde man op recreatiegebied de Vlietlanden nabij Leidschendam. Deze man liep met zijn handen geboeid op het parkeerterrein. Hij verklaarde in Leiden overvallen te zijn en op de parkeerplaats bij de Vlietlanden door de daders uit de auto te zijn gegooid. De verdere omstandigheden rond dit incident zijn nog onduidelijk. De politie zoekt getuigen die vrijdag omstreeks 18.15 uur bij het parkeerterrein aan de Vlietlanden verdachte omstandigheden rond een witte auto ofwel de geboeide man hebben gezien. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

Roelofarendsveen Inbrekers overlopen Op donderdag 19 augustus tussen 16.30 en 17.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Voorstraat. Twee daders werden door de bewoner overlopen toen deze thuis kwam. De daders zijn gevlucht via de Voorstraat naar de Nieuwstraat en zijn daar vervolgens in een auto gestapt. Via de Nieuwstraat en de Narcisstraat zijn ze in onbekende richting weggereden. Het voertuig was vermoedelijk voorzien van een buitenlands kenteken. De politie heeft een (buurt)onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Oude Wetering Aanrijding met gewonde Op zaterdag 21 augustus omstreeks 16.50 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden nabij de met verkeerslichten beveiligde oversteekplaats op de Alkemadelaan. Een 34-jarige bestuurder uit Den Haag reed over de Alkemadelaan richting Weteringbrug toen ter hoogte van de oversteekplaats van rechts plotseling een 12-jarig meisje uit Oude Wetering overstak en met de auto in aanrijding kwam. Met hoofdletsel werd zij overgebracht naar het LUMC te Leiden. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Waddinxveen Oplichting na babbeltruc Op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus werden drie bejaarde bewoners slachtoffer van een babbeltruc. Een goed geklede man van ongeveer 30 jaar wist op donderdag 19 augustus de woning van een bewoonster aan de Kerkweg-West met een smoes binnen te dringen. Na een kort gesprek vroeg de man om de pinpas waarna de vrouw deze gaf. De vrouw miste later ook een geldbedrag uit haar portemonnee. Vermoedelijk probeerde dezelfde man de pinpas van een bewoonster aan het Mw. Kuipers-Rietbergplantsoen te krijgen. Dit mislukte omdat de vrouw niet in het bezit is van een pas. Op vrijdag 20 augustus werd een bewoner in dezelfde straat slachtoffer. Een man met een getinte huidskleur was de bewoner behulpzaam door hem zijn woning in te helpen. Binnen vroeg hij na een smoes om de pincode van de bewoner. De bewoner gaf de pincode waarna de man er vandoor ging. Korte tijd later bleek dat de pinpas van de bewoner weg was.

Waddinxveen Ongeval Een Rotterdams gezin bestaande uit man, vrouw en twee kinderen, werden op zaterdag 21 augustus rond 00.45 uur met diverse verwondingen vervoerd naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda nadat de auto waarin ze zaten in het aquaduct van de A12 was gaan tollen en enkele keren tegen de tunnelwand botste. De 51-jarige man die de auto bestuurde corrigeerde zijn auto vermoedelijk te sterk voor een voor hem van rijstrook wisselende automobilist waardoor de auto begon te tollen. De man liep bij het ongeval een gebroken voet en diverse snijwondjes op. Zijn 41-jarige echtgenote klaagde over een pijnlijke knie en haar nek en de 10-jarige zoon van het gezin had ademhalingsproblemen. Het 8-jarig dochtertje van het gezin bleef ongedeerd.

Boskoop Eenzijdig ongeval / bestuurder onder invloed Op zondag 22 augustus omstreeks 05.45 uur kwam de politie bij een eenzijdig ongeval. Een 25-jarige bestuurder uit Boskoop moest uitwijken voor een voor hem tegemoetkomend voertuig welke reed over de Reijerskoop. Hij week hierdoor uit naar rechts en kwam tot stilstand tegen een hekwerk. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 560 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Waddinxveen Diverse brandjes Op zondag 22 augustus tussen 16.25 uur en 18.50 uur hebben er diverse brandjes gewoed. Op industrieterrein Coenecoop stond rond 16.25 uur een container in de brand. Omstreeks 18.50 uur stond op datzelfde industrieterrein een auto in de brand. Op de Passage had er omstreeks 17.05 uur een container vlam gevat. De politie stelt een onderzoek in. Getuige worden verzocht contact op te nemen met de politie Waddinxveen onder telefoonnummer 0900 8844.