Goed verlopen dance festival

Noordwijk 23-08-2004 - Het Yorin Sunset Dance Festival op het strand bij het strandpaviljoen van Los Tios op de Kon. Astrid Boulevard is op enkele aanhoudingen na goed verlopen. Het evenement dat zaterdagavond 21 augustus werd gehouden werd bezocht door ongeveer 18.000 personen.

De pollitie hield vijf personen aan voor openlijke geweldpleging. De politie werd aangesproken door een 21-jarige vrouw uit Rijnsburg die ruzie had gekregen met een vrouw en twee mannen. De drie personen wilden geld van haar en sloegen haar nadat zij door de vrouw, een 18-jarige Noordwijkerhoutse aan de haren was getrokken. Hierna ontstond tussen enkele collegas en familie van de Rijnsburgse eveneens ruzie met de vrouw en de twee mannen.

Een Oegstgeestenaar werd met zijn kruk door de vrouw uit Noordwijkerhout geslagen. Een 12-jarige jongen, familie van de Rijnsburgse, werd eveneens toen hij wilde ingrijpen in het gezicht geslagen door de vrouw uit Noordwijkerhout.

De politie hield naast de vrouw ook een 23-jarige Noordwijker en een 28-jarige Katwijker aan voor openlijke geweldpleging. Een 15-jarige fietster uit Noordwijk werd vermoedelijk ook door dezelfde vrouw uit Noordwijkerhout op de Ruyterstraat aangevallen. De vrouw eiste geld nadat ze het meisje van haar fiets had getrokken.

De politie hield naast deze verdachten nog twee Schiedammers van 21 jaar aan, eveneens op verdenking van openlijke geweldpleging. Een 22-jarige plaatsgenoot werd tijdens het feesten zonder aanleiding gebeten in een pink en geslagen.

De politie hield op zondag 22 augustus omstreeks 01.00 uur op de De Grent een 17-jarige jongen uit Monster aan op verdenking van mishandeling. Volgens getuigen zou hij voor Huis ter Duin een nog onbekende man zonder aanleiding hebben geslagen. De politie hield de jongen aan. Het slachtoffer heeft zich echter nog niet bij de politie gemeld.