Gemeente Lisse

23-08-2004 Aangescherpte criteria gehandicaptenparkeerkaart!

Een gehandicapte die als bestuurder of passagier gebruikmaakt van een motorvoertuig op meer dan twee wielen of van een brommobiel, kan in aanmerking komen voor een parkeerkaart voor gehandicapten. De eisen die worden gesteld aan de aanvrager van zo´n kaart zijn onlangs behoorlijk aangescherpt en dit leidt nogal eens tot onbegrip. Helaas betekent het voor sommige mensen namelijk dat zij (niet langer) een gehandicaptenparkeerkaart krijgen. Omdat mensen van wie de aanvraag wordt afgewezen vaak niet goed begrijpen waarom dit is gebeurd, zetten wij voor u op een rijtje welke eisen precies aan u worden gesteld en wat u eventueel kunt doen wanneer u het niet eens bent met het genomen besluit.

Eisen gehandicaptenparkeerkaart bestuurder

U hebt als gevolg van een aandoening of gebrek:
* een aantoonbare loopbeperking van langdurige aard (minstens zes maanden) en

* met de gebruikelijke loophulpmiddelen (rollator, stok, prothese) bent u in redelijkheid niet in staat om zelfstandig een afstand van meer dan 100 meter aan één stuk te voet te overbruggen.

Eisen gehandicaptenparkeerkaart passagier

U hebt als gevolg van een aandoening of gebrek:
* een aantoonbare loopbeperking van langdurige aard (minstens zes maanden) en

* met de gebruikelijke loophulpmiddelen (rollator, stok, prothese) bent u in redelijkheid niet in staat om zelfstandig een afstand van meer dan 100 meter aan één stuk te overbruggen en
* voor vervoer van deur tot deur bent u steeds afhankelijk van hulp van de bestuurder.

Beoordeelt de arts van de GGD tijdens een keuring dat u niet voldoet aan alle genoemde criteria, dan brengt de GGD een negatief advies uit. U krijgt dan een brief waarin staat dat wij het voornemen hebben om uw verzoek af te wijzen en dat u de mogelijkheid hebt om binnen vier weken schriftelijk extra informatie te geven die van invloed zou kunnen zijn op de keuringsuitslag. U kunt daarbij aangeven waarom u denkt dat de uitslag niet klopt en waarom u naar uw mening wel aan de criteria voldoet. Mocht uw informatie daar aanleiding toe geven, dan wordt nogmaals de mening van de keurende arts gevraagd om te zien of de uitslag hierdoor wordt veranderd. Is dit niet het geval dan wordt uw verzoek afgewezen en hoort u uiteraard welke procedure voor u open staat.