Politie Drenthe

Maandagmorgen

Emmen 23-08-2004

Alcomobilist aangehouden
VLEDDER Zondagavond heeft de politie op de Vledderweg een 49-jarige bestuurder uit Noorwolde aangehouden, nadat gebleken was dat hij in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. De man was met zijn auto over de Fledderweg gereden en in een sloot tot stilstand gekomen. Na onderzoek bleek dat hij met 1.8 promille achter het stuur had gezeten. De man is verhoord en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt fietser aan
ASSEN De politie heeft zondagavond een 42-jarige Assenaar aangehouden. De fietste over de Groningerstraat zonder fietsverlichting en negeerde het rode verkeerslicht. Toen de politie hem daarop aansprak, weigerde hij zijn naam op te geven. Hij is aangehouden en verhoord. Hij mocht later met drie bekeuringen het bureau verlaten.

Inbreker door politie aangehouden
EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige inwoner uit Emmen aangehouden. De man liep op de Weerdingerstraat en werd herkend aan de hand van het signalement. Hij was eerder in de nacht gezien bij een inbraak bij een pand aan de Flintstraat. Wat er precies gestolen is, is nog niet duidelijk. De man is ingesloten en het onderzoek zal vandaag verder gaan.

Politie houdt vernielers aan
EMMEN De politie van Emmen heeft in de nacht van zondag op maandag 2 jongens uit Emmen aangehouden ter zake vernielingen. Bij een gebouw van de voetbalvereniging aan de Meerdijk waren ruiten vernield, als mede de afscheiding tussen gazon en straat. De beide jongens van respectievelijk 17 en 18 jaar zijn verhoord. Snelrecht werd toegepast.

Autobrand
HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag ontstond er omstreeks 02. 20 uur brand aan een auto in de Draco. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Omdat de oorzaak van de brand niet duidelijk is, zal de technische recherche een nader onderzoek instellen.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Dana Kragten, tel. 06-52554218 zal de voorlichting vanaf maandagmiddag 18.00 uur overnemen. info@politie-drenthe.nl