stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht 23-08-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag om 12.45 uur heeft het mountainbiketeam van de politie een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden in verband met inbraak in een auto aan het Moreelsepark. Het alarm van de auto ging af en de ruit was ingeslagen toen de mountainbikers langs reden. Zij zagen de verdachte in de buurt. De man bleek in het bezit te zijn van een schroevendraaier. De man is op het politiebureau ingesloten.

Dieseldieven aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie drie mannen aangehouden op de Atoomweg in verband met diefstal van diesel uit meerdere vrachtwagens die geparkeerd stond op de Atoomweg. De mannen, afkomstig uit Italië en 21, 24 en 30 jaar oud, zijn op het politiebureau ingesloten.

Straatroof

UTRECHT Zondagmiddag heeft op de Laan van Engelswier een beroving onder bedreiging van een mes op een koerier plaatsgevonden.

Omstreeks 16.40 uur reed een 17-jarige koerier uit Utrecht op zijn bromfiets met een 17-jarige Utrechtse vriend achterop in de richting van de Royaards van de Ham kade. Het tweetal was op weg om een bestelling van te leveren. Ter hoogte van de het tunneltje aan de Laan van Engelswier werd het tweetal door een tot nu toe onbekende jongen gedwongen te stoppen. De verdachte bedreigde de jongens met een mes en vroeg om geld. Uiteindelijk vertrok de verdachte met een onbekend geldbedrag.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof, heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance kreeg een 24-jarige bestuurder uit Nunspeet op de Maliesingel een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees ademanalyse 560 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd de man naar huis gestuurd.