Ingezonden persbericht


Gemeente Brummen zet Trend Micro Network VirusWall in voor krachtige beveiliging netwerkverkeer

Gemeente Brummen beveiligt als eerste in Nederland op netwerkniveau

Utrecht, 23 augustus 2004 - De Gemeente Brummen zet Trend Micro Network VirusWall in voor een optimale bescherming van het netwerkverkeer. De oplossing betreft 175 gebruikers en wordt geleverd en geïmplementeerd door Trend Micro Premium Partner Amitron. Deze overeenkomst is de eerste voor de Nederlandse markt. Met de virusuitbraakpreventie-appliance Network VirusWall worden virussen in netwerkdatastromen gedetecteerd en geblokkeerd. Daarnaast worden beveiligingsbeheerders ondersteund bij de proactieve monitoring van netwerkactiviteiten die mogelijk schade toebrengen of de continuïteit van netwerkverkeer kunnen verstoren. De oplossing detecteert bedreigingen of aanvallen, schermt 'besmette' netwerkonderdelen af en elimineert de virusuitbraak. Met deze allesomvattende aanpak onderscheidt de oplossing zich van andere netwerkbeveiligingsproducten die alleen informatie geven over bedreigingen.

"Voorheen gebruikten we alleen een antivirusoplossing in combinatie met functionaliteit voor mailmonitoring", zegt René Weeseman, systeembeheerder bij de Gemeente Brummen. "Deze aanpak bleek echter niet afdoende, aangezien we soms toch virussen binnenkregen. We gingen op zoek naar een aanvullende oplossing voor de bescherming van ons netwerkverkeer. Direct al bleek dat Trend Micro Network VirusWall de ideale all-in-one oplossing was. Niet alleen profiteren we nu van de meest optimale proactieve bescherming, ook bleek deze appliance de beste prijs/prestatieverhouding te bieden. Daar komt bij dat de appliance eenvoudig en centraal te beheren, plug-and-play inzetbaar en naadloos te integreren is in onze bestaande omgeving."

Trend Micro Network VirusWall voorkomt de uitbraak van virussen, waardoor tijd, kosten en administratieve handelingen voor het verwijderen en herstellen na een uitbraak worden geminimaliseerd. De oplossing wordt ondersteund door de nieuwste versie van Trend Micro Control Manager (versie 3.0) met geavanceerde rapportage- en cascading-mogelijkheden voor centraal beheer en gebruik voor meerlagige netwerken.

Enterprise Protection Strategy
Network VirusWall 1200 is een integraal onderdeel van de Enterprise Protection Strategy van Trend Micro. Deze beveiligingsstrategie is in 2002 geïntroduceerd en omvat producten, diensten en expertise waarmee bedrijven hun infrastructuur beter kunnen beveiligen gedurende de gehele uitbraakcyclus van een virus. Met de ontwikkeling van Network VirusWall is de strategie uitgebreid tot de netwerklaag.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.