--------------------------------------------------------------------------
          BEA introduceert ISV-editie van BEA WebLogic Platform           
--------------------------------------------------------------------------


Amstelveen, 23-08-2004

BEA Systems (NASDAQ: BEAS),
leverancier van applicatieinfrastructuursoftware, heeft de ISV-editie van BEA WebLogic Platform? geïntroduceerd, een geïntegreerde applicatieplatformsuite (APS) die met de verpakte softwareproducten van partners verkocht kan worden. BEA WebLogic Platform ISV Edition is afgestemd op onafhankelijke softwareleveranciers (independent software vendors, ISV's), die met de ISV-editie snel initiatieven rondom service-oriented architecture (SOA) kunnen opstarten. "We hechten groot belang aan het uitbreiden van ons partnernetwerk en we werken voortdurend samen met onze ISV-partners bij het ontwikkelen en inzetten van producten die SOA ondersteunen," aldus Bobby Napiltonia, vice president en general manager worldwide channels and alliances bij BEA Systems. "BEA blijft de markt aanvoeren als het gaat om de overgang van afzonderlijke middlewareproducten naar een meer holistische, geïntegreerde applicatieplatformsuite."
Partners als HP, VERITAS Software, EMC en Cyclone Commerce zijn enthousiast over de introductie van BEA WebLogic Platform ISV Edition. Zoals Dave Bennett, CTO van Cyclone Commerce het uitdrukt: "Onze klanten zoeken voortduren naar manieren om meer waarde voor hun geld te krijgen als het gaat om kant-en-klare applicaties. Het idee van hergebruik van middelen wekt momenteel de belangstelling van praktisch iedere senior leidinggevende in het bedrijfsleven. Met een geïntegreerde productsuite zoals WebLogic Platform ISV Edition, waarmee ISV's hun productaanbod kunnen vergroten, toont BEA aan dat ze dit bijzonder goed begrijpen." BEA WebLogic Platform ISV Edition is per direct beschikbaar en bestaat uit:
BEA WebLogic Server?: de softwarebasis voor duizenden klanten over de hele wereld.
BEA WebLogic Integration?: een gespecialiseerd pakket van de WebLogic Integration functionaliteit waarmee procesgebaseerde, service oriented applciaties ontwikkeld en ingezet kunnen worden. BEA WebLogic Portal?: een gespecialiseerd pakket van BEA WebLogic Portal functionaliteit waarmee de gebruiksvriendelijkheid en de geïntegreerde user interface van producten verbeterd kan worden. BEA WebLogic Workshop?: een volledige Java ontwikkelomgeving, er op gericht om de complexiteit van het migreren naar SOA te verminderen.
BEA WebLogic JRockit?: de eerste 'high-performance' Java Virtual Machine (JVM), geoptimaliseerd om op Intel-platforms te draaien.

Voor meer informatie over de BEA WebLogic Platform ISV Edition, zie http://www.bea.com/partners.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware en biedt de softwarebasis waarmee duizenden bedrijven profiteren van service-oriented architectures. Ruim 15.000 klanten over de hele wereld gebruiken BEA's software, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en de WebLogic en Tuxedo merken behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt. BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 71 kantoren in 34 landen. In de Benelux is BEA gevestigd in Amstelveen, Nederland en Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.bea.com.
# # #