Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 augustus 2004

Aanrijding met letsel

Motorrijder geen voorrang van automobilist

Mander

Zondagmorgen 22 augustus omstreeks 11.45 uur reed een 35 jr. automobilist uit Ootmarsum vanuit een uitrit de Uelserweg in Mander op. Hierbij zag hij een uit de richting Duitsland komende 30 jr. motorrijder uit Geesteren over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de motorrijder kon op eigen houtje naar de poli van het ziekenhuis in Almelo gaan, waar hij aan een vleeswond aan zijn arm is behandeld. De motor is afgesleept. (bps: 04-104233)

Aanrijding met letsel

Niet voldoende rechts houden, aanrijding gevolg

Hellendoorn

Zondagmiddag 22 augustus om ongeveer 12.25 uur werd een aanrijding gemeld op de Schuilenburgerweg in Hellendoorn. Uit een ingesteld onderzoek is komen vast te staan dat een 21 jr. automobilist uit Hellendoorn, rijdend over de Schuilenburgerweg vanuit de richting Hellendoorn, niet voldoende rechts had gehouden. Hierdoor was hij in aanrijding gekomen met een 57 jr. automobilist uit Etten-Leur die vanuit de tegenovergestelde richting, Daarle, was gekomen. Beide voertuigen waren dusdanig beschadigd dat ze zijn afgesleept. De 21 jr. werd met een beenwond door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 04-104247)

Aanhoudingen na vechtpartij

Problemen over parkeren aanleiding tot vechtpartij, een persoon met mes gestoken, twee mannen aangehouden

Almelo

Zondagmiddag 22 augustus om ongeveer 14.30 uur wordt een vechtpartij gemeld op het Domela Nieuwenhuishof in Almelo. Ter plaatse treffen de politiemensen twee gewonden aan. Een van de twee, een 34 jr. Almeloër is dusdanig gewond dat hij met een steekwond moet worden overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij direct is geopereerd. Het tweede slachtoffer, een 53 jr. Almeloër heeft zich later zelf naar het ziekenhuis begeven om zich aan een hoofdwond te laten behandelen. Uit een eerste onderzoek kwam vast te staan dat de problemen waren ontstaan na moeilijkheden over het parkeren van auto's. Hierbij was gedreigd met een zwaard, knuppels cq tafelpoten en is geslagen met een stuk gereedschap, een baco, en gestoken met een mes. In de loop van de middag en avond zijn twee Almeloers van 27 en 28 jr. op verdenking van poging tot doodslag en zware mishandeling aangehouden, in verzekering gesteld en opgesloten. Tijdens dit eerste onderzoek werd er ook gezocht naar gebruikte wapens en werden een zwaard, tafelpoten, een baco en een mes gevonden en in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet wat verder duidelijkheid zal moeten verschaffen over hetgeen er precies is voorgevallen. (bps: 04-104257)

Doorrijden na aanrijding, onder invloed

Automobilist rijdt tegen winkelpui, rijdt door en verkeerd onder invloed

Enschede

Zondagavond 22 augustus omstreeks 20.30 uur wordt gemeld dat er een auto tegen een winkelpui aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede is aangereden. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden. Ter plaatse wordt een redelijk ravage aangetroffen. De winkelpui is behoorlijk beschadigd en verder worden delen van de auto gevonden. Deze auto wordt even later door een getuige op een parkeerplaats in de buurt aangetroffen. De bestuurder, een 20 jr. Enschedeer, wordt direct daarop in zijn ouderlijke woning aangetroffen en aangehouden. Hij blijkt onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn. Hiervoor is aan het bureau door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de 20. jr. is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.(bps: 04-104316)

Aanrijding, onder invloed

Automobilist rijdt tegen geparkeerde auto en is onder invloed

Enschede

Zondagavond 22 augustus om ongeveer 18.40 uur reed een 60 jr. automobilist uit Enschede vanuit de parkeerstand tegen een andere geparkeerde auto aan de Ohmstraat in Enschede. De 60 jr. bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Hij werd aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 1.6 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-104286)

Man vastgehouden in woning

Man wordt tegen zijn wil vastgehouden, drie personen aangehouden

Enschede

Zondagavond 22 augustus om ongeveer 19.30 uur wordt gemeld dat in een woning aan de Albergenbrink in Enschede een man tegen zijn wil wordt vastgehouden. Op weg daar naar toe wordt via het regionaal meldcentrum bij de politiemensen bekend dat de betreffende persoon kans heeft gezien de woning te ontvluchten. Hij, een 36 jr. inwoner van het Duitse Felthaus, is naar het ziekenhuis gereden om zich aan zijn opgelopen verwondingen te laten behandelen. Op het ziekenhuis bleek dat de man was vastgehouden in verband met een geldkwestie en dat hij door de aanwezige mannelijke personen in de woning in zijn gezicht was geslagen. Aan deze gezichtsverwondingen is hij in het ziekenhuis behandeld. Hierop zijn de politiemensen naar de woning aan de Albergenbrink gegaan en werden de drie aanwezige personen aangehouden. Dit betreffen een 33 jr. Enschedese en twee Enschedeers van 31 en 36 jaar. De vrouw is na het afleggen van een korte verklaring weer naar huis gebracht, mede omdat er thuis twee kinderen op haar zaten te wachten. De beide mannen zijn opgesloten en ondertussen voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal enige duidelijkheid moeten verschaffen wat er zich heeft afgespeeld. (bps: 04-104309)

Aanhoudingen na bedreiging en belediging

Twee mannen aangehouden na bedreiging met een mes en het na de aanhouding beledigen van politiemensen

Enschede

Werd zondagavond 22 augustus omstreeks 23.45 uur gemeld dat op het Stationsplein in Enschede een man door twee andere personen was bedreigd en dat door een van de twee daarbij een mes was gebruikt. Ter plaatse troffen de politiemensen een 39 jr. Enschedeer die vertelde dat hij met een mes was bedreigd door twee andere personen en dat dit te maken zou hebben met de verkoop van drugs. De twee liepen in de buurt en na een korte achtervolging kon de een, een 22 jr. Enschedeer, op het Stationsplein worden aangehouden, en de tweede, een 33 jr. Enschedeer, op de Noorderhagen in Enschede. Deze laatste beledigde bij zijn aanhouding de politiemensen en gedroeg zich zeer recalcitrant. Beiden zijn voor de rest van de nacht opgesloten. De 39 jr. herkende het zakmes wat de 22 jr. bij zich had, als het mes waarmee gedreigd was. De 39 jr. heeft aangifte gedaan. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-104371)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --