1e persbericht van maandag 23 augustus 2004

Eindhoven 23-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling vrouw in rolstoel

Op de Groenewoudseweg is zondag rond 20.00 uur een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 69-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw reed in haar rolstoel over de eerdergenoemde straat toen daar een man stond te schreeuwen. Toen de vrouw hem hierop aansprak werd ze in haar gezicht gespuugd en vervolgens tegen haar schouder geslagen. De man, die dronken was, is voor verder onderzoek de cel ingegaan. Rond 20.10 uur werd nog een 51-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden. De man probeerde de aanhouding van de 43-jarige verdachte te voorkomen. Hierop werd hij onder verzet aangehouden. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bloedproef afgenomen bij automobilist

Op de A Romein Verschoorstraat is maandag rond 4.40 uur een 33-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij een controle merkt de politie dat de man rood doorlopen ogen had en met een dubbele tong sprak. Er werd een bloedproef afgenomen omdat de politie de man naast het rijden met teveel drank op ook verdenkt van het rijden onder invloed van verdovende middelen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Doctor Berlagelaan is maandag rond 1.40 uur een 56-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,85 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist levert rijbewijs in

Op de A2 zag de politie zondag rond 15.00 uur een 31-jarige automobilist uit Eindhoven over een afgesloten spitstrook rijden met hoge snelheid. Vervolgens negeerde de man bij Knooppunt Leenderheide een rood verkeerslicht en reed hij verder over de Leenderweg met een snelheid van 122 km/u. Hier mag maximaal 70 km/u gereden worden. De man reed dus ruim 50 km/u te hard. De politie zette de automobilist aan de kant en vorderde zijn rijbewijs in. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhouding na aantreffen drugs en wapens

Op de Warande is maandag rond 1.45 uur een 24-jarige man uit Gemert aangehouden. De politie controleerde de man die bij zijn auto op een parkeerterrein stond. Bij hem werden vier XTC-pillen, enkele henneptoppen en een mes aangetroffen. In de auto van de verdachte werden nog eens twee zakjes met speed, een mes en een boksbeugel aangetroffen. De man is voor verder onderzoek cel ingegaan.

Helmond: Verdachten van inbraak in auto aangehouden

Na een melding van een inbraak in een auto aan het Nieuwveld stelde de politie maandag rond 3.00 uur een onderzoek in de omgeving in. Om 3.10 uur konden op de Kruisbekstraat twee verdachte Helmonders van 40 en 41 jaar aangehouden worden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Budel Dorplein: Woninginbraak

In een woning aan de St. Eloystraat is zondag tussen 4.30 en 9.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur aan de zijkant van het pand open te breken. Uit de woning werd geld weggenomen.

Eersel: Fietster gewond

Op de N397 is zondagmiddag rond 15.00 uur een 55-jarige fietster uit Lommel (België) gewond geraakt. De vrouw werd bij het oversteken van de N397, komende uit de richting Walik, geschept door een 20-jarige automobilist uit Valkenswaard. De fietster is met verwondingen aan onder meer haar ribben en knie overgebracht naar het Catharina ziekenhuis.

Geldrop: Man aangehouden na binnendringen woning ex

Op de Ganzehof is maandag rond 2.30 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het binnendringen van de woning van zijn 41-jarige Geldropse ex-vriendin. Een slaapkamerraam van de woning werd vernield om binnen te komen. De vrouw was in huis op de vlucht geslagen voor de man en hierdoor van de trap gevallen. Zie liep verwonding aan haar enkel op waaraan ze later in het ziekenhuis werd behandeld. De man zou de vrouw gedwongen hebben om in zijn auto te stappen om met haar bankpas geld te gaan pinnen. De vrouw zag kans om uit de auto te komen en terug naar haar woning te lopen. De verdachte werd door de politie in zijn auto op de Ganzehof aangetroffen. Hij verzette zich hevig bij zijn arrestatie waardoor de politie gebruik heeft gemaakt van pepperspray. De verdachte is in verzekering gesteld.

Son: Motorrijder onderuit

Op de Gentiaanlaan is zondag rond 13.50 uur een 23-jarige motorrijder uit Lieshout door nog onbekende reden de controle over zijn voertuig verloren en gevallen. De motorrijder is voor behandeling overgebracht naar het Catharina ziekenhuis.

Veldhoven: Verdachte aangehouden na graffitispuiten

Op de Bussels is maandag rond 2.00 uur een 20-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van graffitispuiten in het Citycentrum. Hij werd samen met een tweede verdachte betrapt bij het spuiten van graffiti in een parkeergarage in het Citycentrum. Bij het zien van de politie zette het tweetal het op een lopen. De 20-jarige verdachte werd in de kraag gegrepen. De tweede persoon zag kans te ontsnappen. Bij de aangehouden verdachte werden twee spuitbussen aangetroffen. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.