Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Schaakacademie.nl: Stap 2 nu beschikbaar!

Sinds maandag 23 augustus zijn op Schaakacademie.nl de langverwachte lessen van stap 2 beschikbaar. Alle leden kunnen na inloggen via het item "Lessen" het nieuwe materiaal in gebruik nemen.

Het auteursteam heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om de nieuwe verzameling lessen samen te stellen en het resultaat mag er wezen! Wederom zijn zij erin geslaagd om op heldere wijze de lesstof interactief te maken. De leden zullen zeker veel plezier beleven aan de vele oefeningen die er in het materiaal zijn verwerkt.

De lessen van stap 2 zijn natuurlijk weer een stapje pittiger dan die van stap 1. Daar waar stap 1 zich voornamelijk richt op het aanleren van de spelregels en oefenen van basisvaardigheden zoals aanvallen, verdedigen, schaak en mat, komen in stap 2 al meer tactisch en strategisch georiënteerde onderwerpen aan de orde als penning, dubbele aanval en de 3 gouden regels.

Ook lid worden van Schaakacademie.nl? Surf naar: Lid worden en ontvang tevens een abonnement voor een jaar lang gratis schaken op Playchess.com!

---

Nederland in de sterkst mogelijke opstellingen naar de Olympiade

De 36e Schaak Olympiade vindt plaats van 14 tot 31 oktober te Calvia, op het Spaanse eiland Mallorca. De Olympiade is de tweejaarlijkse schaakvariant van de Olympische Spelen. De wereldschaakbond (de FIDE) telt 161 landen waarvan een aantal zal deelnemen onder het mom van meedoen is belangrijker dan winnen. Nederland hoort echter duidelijk bij de ambitieuze landen. Zowel bij de heren als bij de dames vaardigt de KNSB het sterkst mogelijke team af. De volgende spelers en coaches zijn geselecteerd voor de Olympiade:

Heren:
Loek van Wely, Ivan Sokolov, Sergei Tiviakov, Jan Timman, Erik van den Doel en Friso Nijboer.
Coach: Herman Hamers.

Dames:
Zhaoqin Peng, Tea Lanchava, Petra Schuurman en Bianca Muhren. Coach: Dimitri Reinderman.

Verheugend is de terugkeer van Jan Timman in de nationale herenploeg. Nederland behaalde op de Olympiade in Bled van 2002 de 6e plaats. De gemiddelde elo (per 1 juli 2004) van het mannenteam ligt op 2618, voor het vrouwenteam is het teamgemiddelde 2335. Daarmee zijn beide teams tevens de sterkste nationale ploegen die Nederland ooit afvaardigde naar de Olympiade.

Voor meer informatie over de olympiade en de andere evenementen die in die periode te Calvia worden georganiseerd verwijzen wij u naar de officiële Olympiade-website.

---