Gemeente Ede

nummer 166 / Ede, 23 augustus 2004

Ten behoeve van aanleg ontsluitingsweg

Tijdelijk zanddepot bij Postweg in Lunteren

De gemeente Ede gaat 7000 m3 zand opslaan op het tracé van de toekomstige ontsluitingsweg van Lunteren. In 2005 zal dit zand gebruikt worden voor de aanleg van de ontsluitingsweg.

Het depot komt bij de toekomstige aansluiting van de ontsluitingsweg op de Postweg. Het wordt ongeveer 150 m lang, 15 m breed en maximaal 3 ½ m hoog. Het depot komt deels achter een houtwal te liggen, zodat de bewoners van de nabijgelegen Kempjes er weinig tot geen overlast van ondervinden. De aanvoerroute voor het zand loopt via de Scharrenburgsteeg en de Postweg, dus niet door de kern van Lunteren. Het zand is afkomstig van Het Geldersch Landschap. Deze natuurbeschermingsorganisatie gaat deze zomer en najaar een aantal poelen graven in het buitengebied tussen Lunteren en Barneveld. Het zand dat daarbij vrij komt neemt de gemeente Ede graag over om het te gebruiken bij de realisatie van de ontsluitingsweg. Het bestemmingsplan voor de ontsluitingsweg is onlangs vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Ede. Het plan ligt nu ter goedkeuring bij de provincie. Voor eind van het jaar neemt de provincie een besluit over de gevraagde goedkeuring. Voor de realisatie van het depot hebben B&W een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan verleend.
De gemeente verwacht begin 2005 met de aanleg van de ontsluitingsweg te kunnen starten. De aanleg zal ongeveer 9 maanden in beslag nemen.


---