Extra persbericht 112-Spektakel

Eindhoven 23-08-2004 - Berichten uit de regio

Politie en brandweer laten in Eindhoven zien wat ze in huis hebben

Programma 112-Spektakel biedt voor elk wat wils

Eindhoven
Het programma van het 112-Spektakel van politie en brandweer in Zuidoost-Brabant op zondag 12 september is zo goed als rond. De zanger Jim zal rond het middaguur optreden en de feestgroep Cool Down Café staat tegen het eind van het evenement gepland. Het spektakel op en rond de Karpendonkse Plas in Eindhoven duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

De hele dag staat het werk van de brandweer en de politie centraal en het programma biedt voor elk wat wils. Enkele hoogtepunten: modeshows van uniformen van politie en brandweer, demonstraties van de jeugdbrandweer en het arrestatieteam van de politie, spectaculaire waterreddingen en een demonstratie van de politiepaarden en honden. Daarnaast wordt de hele dag informatie gegeven over onder meer brandpreventie, (on)veiligheid in het verkeer, jeugdzorg, slachtofferhulp, en werken bij politie en brandweer. Rond 16.00 uur is er een grote eindoefening.

Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een draaimolen, een snoepkraam, een springkussen en een snoepkraam. Ook kunnen ze zich tijdens het 112-Spektakel laten schminken, zelf een brandje blussen en vingerafdrukken laten maken. Daarnaast krijgen de kinderen bij de ingang een stempelkaart die ze op het terrein kunnen laten volstempelen, waarna ze kans maken op leuke prijzen.

Tijdens het evenement worden loten verkocht voor de 112-loterij. De opbrengst daarvan is voor een goed doel: de brandwondenstichting. De prijzen zijn niet gering: een rondvlucht in het eigen vliegtuig van de hulpdiensten en een ballonvaart boven de regio.

Meer informatie over het 112-Spektakel van Politie Brabant Zuid-Oost en Regionale Brandweer Zuidoost-Brabant is terug te vinden op www.politie.nl/brabant-zuid-oost.