Dienstenbond CNV

Voortgang actie leaseregeling RAET
23-08-2004

De dagvaarding met betrekking tot de eenzijdige aanpassing van de Leaseregeling RAET is RAET op 12 augustus jl. uitgereikt. De rechtbank hebben wij verzocht deze zaak 1 september a.s. op de rol te zetten maar over de daadwerkelijke datum van behandeling is nog geen zekerheid. Zoals u bekend is de zaak uitgebracht door FNV Bondgenoten én CNV Dienstenbond.

Wat willen wij?
In het kort willen wij dat RAET de eenzijdige wijziging van de bedrijfsautoregeling en de reeds ingetreden gevolgen ongedaan maakt en wordt verplicht tot nakoming van de afspraken zoals die van toepassing waren.

Ongeacht de uitkomst van de behandeling door de Kantonrechter zal er aanleiding zijn om met de directie van RAET in overleg te treden over de situatie die dan is ontstaan.

Bij dat overleg zullen wij ook zeker aanwezig zijn.

Het is een tijd van meer geven voor een mindere ontvangst, bezuiniging op in de loop der jaren vaak moeizaam verworven arbeidsvoorwaarden en afbraak van ons sociaal stelsel.

Prinsjesdag zal meer duidelijkheid geven over de plannen van de regering maar de voortekenen bedriegen niet. Meer dan ooit is het belangrijk dat u zich nu aansluit bij een vakorganisatie die duidelijk stelling neemt voor uw belang: CNV Dienstenbond.

Opkomen voor goede arbeidsverhoudingen maar ook het sociaal stelsel in Nederland doen we voor alle werknemers, pensioen- en uitkeringsgerechtigden.

Zonder de inbreng van de vakorganisaties zouden de (arbeids-)verhoudingen in Nederland er anders uitzien en toch is maar een kwart van alle werknemers lid van een vakbond. Velen zien het onmiskenbare belang van de inbreng van de vakorganisaties maar zijn geen lid en profiteren zo mee op kosten van collegas die wel lid zijn.

Bij RAET zal dat niet anders zijn!!

Overtuig daarom uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap.

Hij of zij kan zich aanmelden via dez website of door inzending van de hierbij gevoegde aanmeldcoupon.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl