Politie Amsterdam-Amstelland

Dronken bestuurder rijbewijs kwijt
23-8-2004. Zondagmiddag rond halfvijf arresteerden agenten een 44-jarige bestuurder. Hij bleek een alcoholpromillage van 2.25 te "scoren". Dit is viereneenhalf keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Twee gewonden bij schietincident

23-8-2004. Zaterdagavond rond kwart over tien vond op de Arena Boulevard een schietincident plaats waarbij twee mannen gewond raakten. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Drie verdachten werden aangehouden en in verzekering gesteld.
---

Vechten om paar schoenen

23-8-2004. Zaterdag rond het middaguur ontstond op het Buikslotermeerplein een vechtpartij tussen twee vrouwen die het op dezelfde schoenen hadden voorzien. Een van de vrouwen werd tot bloedens toe gebeten. Zij moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. Een 34-jarige vrouw kon worden gearresteerd.
---


---

Kentekenplaat leidt naar doorrijder

23-8-2004. Donderdagochtend rond tien over twaalf reed een man op de Plesmanlaan met een behoorlijke klap tegen een geparkeerde auto aan. Daarna ging hij er vandoor. Wat de man niet wist was dat een kentekenplaat van zijn personenauto achterbleef. Hierdoor kon hij eenvoudig achterhaald worden. Hij bleek te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

---


Overval met geweld Dumaslaan

23-8-2004. In de nacht van zaterdag op zondag overvielen drie mannen een woning in de Alexander Dumaslaan. De bewoners, een echtpaar van rond de 50, wilden net het pand verlaten toen de mannen binnenstormden. Ze bedreigden hen met een vuurwapen.

Er werden verschillende goederen gestolen. Bovendien werd de man hard op zijn hoofd geslagen. De vrouw wist via het balkon naar de buren te vluchten en de politie te alarmeren. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek een fikse wond te hebben.
---

Snelheidsduivel erg hardleers

23-8-2004. In de nacht van zondag op maandag zagen agenten een 27-jarige man langsscheuren op de Nieuwe Leeuwarderweg. Na een achtervolging werd de man in Amsterdam-Noord achterhaald. Het rijbewijs van de bestuurder werd onder luid protest van de overige inzittenden ingenomen.

Toen de agenten hun weg wilden vervolgen zagen zij tot hun verbazing dat de auto wegreed. Wederom werd de achtervolging ingezet. Het bleek om dezelfde bestuurder te gaan. Hij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.

---

Uitmarkt 2004

23-8-2004. Op 27, 28 en 29 augustus is Amsterdam weer het toneel van de jaarlijkse Uitmarkt. De opening van het culturele seizoen 2004/2005 vindt plaats rond het Museumplein en het Leidseplein.

Bereikbaarheid
De Uitmarkt is het beste te bereiken met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. Op de website van de Uitmarkt en www.bereikbaaramsterdam.nl vindt u meer informatie.

Gratis bewaakte fietsenstalling
In de Paulus Potterstraat wordt een gratis bewaakte fietsenstalling geplaatst. Deze stalling is vanaf vrijdag 27 augustus 24 uur per dag geopend tot maandagochtend 30 augustus 02.00 uur.
---