Ingezonden persbericht


Je gehele kantoor weegt nog maar 100 gram

Orange introduceert de kleinste smartphone ter wereld


- gemakkelijke en aangenamere bediening
- Microsoft's ® Windows Mobile " 2003 software
- standby tijd tot 4 dagen

- software geheel ontwikkeld naar wensen Orange

Den Haag, 23 augustus 2004 Telecomprovider Orange introduceert vandaag in Nederland de kleinste smartphone ter wereld: de SPV C500, waarmee je heel gemakkelijk toegang krijgt tot alle handige Orange diensten, waaronder bijvoorbeeld Orange World . De nieuwste SPV met een grootte van 108 x 46 x16mm, te vergelijken met de grootte van een kauwgompakje, past dan ook gemakkelijk in elke zak. En synchroniseert daarnaast je agenda, e-mail en contactgegevens in een handomdraai met Microsoft Outlook® op je computer. Ook kan je ermee surfen op het internet met Pocket Internet Explorer of MSN'en via Messenger. Zo ben je overal optimaal bereikbaar.

De SPV C500, waarbij SPV staat voor sound picture video, heeft natuurlijk de beschikking over een camera, waarmee je met een druk op de knop een foto of filmpje maakt. De jongste telg van de Orange smartphones bedien je nog eenvoudiger. Onderzoek wees uit dat mensen het natuurlijker vinden om verticaal te scrollen in plaats van horizontaal. Het scherm heeft daarom een andere indeling, wel houd je het handige overzicht op je scherm over je eerst volgende afspraak in je agenda en of je email of een sms/ mms hebt ontvangen. Zo weet je in een oogopslag of er nieuws is.

Orange heeft naast inspraak in het ontwerp, zich ook bezig gehouden met de ontwikkeling van softwaretoepassingen. Zo zit er standaard Orange Back Up en Orange Download op. Met Orange Back Up kun je te allen tijde de inhoud van je telefoon veiligstellen. En via Orange Downloads kom je aan de nieuwste software voor je telefoon. Daarnaast zit er ook een lichtsensor op. Ben je bijvoorbeeld bezig om net een smsje te schrijven, maar loop je onderhand een tunnel in, dan schakelt de SPV C500 direct de verlichting in. Deze applicaties maken het gebruik net even gemakkelijker en handiger.

De Orange SPV C500 is er vanaf 0 euro bij een 2 jaar Orange Free 40 abonnement en is verkrijgbaar bij alle bekende verkooppunten, waaronder de 44 Orange shops en de online Orange shop (www.orange.nl).