Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amsterdam 23 Augustus 2004

'NACHTRIT' geselecteerd voor het 'Netherlands Production Platform' op het Nederlands Filmfestival

De thriller 'Nachtrit', een productie van Waterland Film & TV voor de NPS is geselecteerd voor het 'Netherlands Production Platform' tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Tijdens het Netherlands Production Platform worden Nederlandse en internationale speelfilmprojecten in ontwikkeling gepresenteerd voor coproductie of cofinanciering. Ter afsluiting van het Platform wordt de 'Kodak NPP Ontwikkelingsprijs' uitgereikt.

'Nachtrit' werd geschreven door scenarioschrijver Franky Ribbens, de film wordt geregisseerd door Dana Nechushtan. 'Nachtrit' is een thriller, die zich afspeelt in Amsterdam ten tijde van de Amsterdamse taxioorlog. Deze oorlog beheerste de straten van Amsterdam begin deze eeuw en sommigen beweren dat deze oorlog nog steeds niet voorbij is.

'Nachtrit' gaat over een Amsterdamse taxichauffeur die na veel gezeur een felbegeerde taxivergunning weet los te peuteren van zijn werkgever. Maar als de nieuwe taxiwet wordt ingevoerd blijkt zijn dure vergunning niets meer waard te zijn en blijft hij met een torenhoge schuld zitten. Zoekend naar een uitweg raakt hij verstrikt in het web van intriges en intimidatie en terreur dat tijdens deze oorlog de dagelijkse praktijk was. Daar weet hij ternauwernood uit te ontsnappen en uiteindelijk loopt het ook voor hem maar betrekkelijk goed af, zoals met iedereen in deze taxioorlog. Die heeft namelijk alleen maar verliezers opgeleverd.

De hoofdrollen in deze thriller zullen vertolkt worden door Daniël Boissevain ('Ontdekking van de Hemel', 'Lek', 'All Stars'), Fedja van Huêt ('De Grot', 'Amnesia', 'Karakter') en Peggy-Jane de Schepper ('Costa!', 'The Stratosphere Girl'). De film zal in november 2004 opgenomen worden en wordt gefinancierd door bijdragen van o.a. het Filmfonds, het CoBo Fonds, de NPS.

Dana Nechushtan regisseerde in het verleden o.a de film 'Ivoren Wachters', 'Necrocam', 'De Belager' en 'Total Loss'. Daarnaast regisseerde ze de dramserie Dunya en Desie voor de NPS. Nechushtan won verschillende nationale en internationale prijzen voor haar werk o.a. de Prix Jeunesse 2004 voor Dunya en Desie. Waterland Film & TV produceerde onder meer de films 'Drift', 'Tussenland', 'NovemberLicht', 'Deining', 'Gebroken Rood' en 'Stille Nacht'.

Het Netherlands Production Platform zal plaatsvinden van 24 tot en met 27 september en is één van de onderdelen van de Holland Film Meeting op het Nederlands Filmfestival, een bijeenkomst die zich richt op Nederlandse en buitenlandse filmprofessionals.

Voor meer informatie neem contact op met:

Waterland Film & TV The Publicity Company
Wilant Boekelman Trix van Alphen
020 - 68 22 164 of 020-6127000
wilant@waterlandfilm.nl trix@publicy.nl

---- --