Provincie Overijssel

Overijsselse innovatie gespekt met EUR 650.000,-

Wil Overijssel een bloeiend bedrijfsleven behouden, dan is vernieuwing onontbeerlijk. Dat geldt zeker voor de provincie Overijssel, die innovatie heeft benoemd tot een van haar speerpunten van beleid. Het programma Innovatie Impuls Overijssel investeert in kansrijke innovatieprojecten van het bedrijfsleven. In een derde verdelingsronde verstrekt het College van Gedeputeerde Staten een financiële bijdrage van circa EUR 650.000,-- aan vier zeer kansrijke initiatieven.

Aanvrager

Projectomschrijving

Subsidiebedrag

Stichting VR Valley Twente

Het ontwikkelen van een scootmobielsimulator door de toepassing van Virtual realitytechnologie. Met deze simulator kunnen mensen met een scootmobiel getraind worden op alledaagse verkeerssituaties op een veilige manier

EUR 131.860,--

ROC Oost-Nederland

Het initiatief Startersbegeleiding draait om het verstrekken van gerichte business service support aan startende ondernemers met een MBO-opleiding. Daarnaast richt het zich op het stimuleren van ondernemerschap bij studenten.

EUR 119.609,--

Universiteit Twente

Met de oprichting van het instituut voor Sport en Leisure wil de UT inspelen op de groeiende behoefte aan kennis, producten en diensten op het gebied van sport en vrije tijd. Hiervoor is multidisciplinaire kennis nodig. Het instituut wil onderzoeksvragen uit het veld halen en deze vertalen in kennis, producten en diensten.

EUR 200.000,--

Stichting Breedband Twente

De Stichting werkt aan het afrekenen van breedbandige content diensten. De stichting heeft tot doel om ICT infrastructuur en dienstenontwikkeling te stimuleren. In Overijssel is een glasvezelnetwerk operationeel waarop het aantal aansluitingen groeiende is. Daarmee wordt het tijd om het ontwikkelen en aanbieden van nieuwe diensten te stimuleren.

EUR 199.000,--

Via deze vier initiatieven worden naar schatting twaalf nieuwe producten ontwikkeld. Er worden vier innovatieve clusters ontwikkeld. Daarnaast worden er 10 tot 20 nieuwe samenwerkingverbanden opgericht. Er zullen drie nieuwe business start-ups worden gerealiseerd. In totaal nemen 76 bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf deel aan de projecten en worden drie evenementen georganiseerd.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel