Gemeente Westervoort

Rectificatie bouwaanvraag:

* De Rosmolen 138 (niet 140), uitbreiden woning Verleende bouwvergunning:

* Het Ambacht 5-7, uitbreiden bedrijfsruimte en woning
* Dorpstraat 97, bouw woning c.a.

Verleende reclamevergunning:

* Het Hazeland 2, vervangen lichtreclames

Vrijstellingsprocedure:
Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat zij voornemens zijn een nader te omschrijven vrijstellingsprocedure toe te passen voor het volgende bouwplan:

* vernieuwen/vergroten van een schuur, Schans 6

Het bouwplan is strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Vrijstelling is mogelijk op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het bouwplan ligt 4 weken ter inzage vanaf 25 augustus 2004 bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Inzage kan plaatsvinden op werkdagen van 8:30 - 12:30 uur en op afspraak tussen 14:00 - 16:00 uur. Binnen die termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.
aan te melden, telefoon 026-3179531.
De reguliere welstandvergadering van dinsdag 31 augustus 2004 (wk.36) zal echter i.v.m. vakantie niet plaatsvinden. Spoedeisende plannen zullen op het kantoor van de welstandsadviesinstantie worden besproken.
3179531.

Overige verleende vergunningen:
Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:
* Mosterdhof 264, voor het kappen van 1 Populier.

Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363 (kapvergunningen) of 3179522 (inritvergunningen). van spoed, tevens een voorziening (zoals schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Hiervoor moet u kosten informeren. voorlopige

In het weekend van 30/31 oktober 2004 is de nieuwe rotonde gedurende 1 dag voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Hierover volgt nog nadere informatie.
Verkeersbesluit t.b.v. buurtfeest Het Geerken op 4 September 2004: Door de heer H.Smit, Het Geerken 282 is in verband met een te organiseren buurtfeest verzocht om een gedeelte van Het Geerken, gelegen tussen de huisnummers 288 t/m 300 ( even) af te sluiten voor alle verkeer behalve voetgangers. De afdelingsmanager van de afdeling Openbare Werken heeft - krachtens delegatiebesluit van de gemeenteraad en het mandateringsbesluit van burgemeester en wethouders - in verband hiermede 2004 besloten een tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen. Vanaf zaterdag 4 september 2004 om 10.00 uur tot zondag 5 september 2004 om 11.00 uur zal het hiervoor genoemde weggedeelte op de voorgeschreven wijze zijn afgesloten, waarbij opgemerkt wordt dat de bereikbaarheid voor hulpdiensten bij eventuele calamiteiten gewaarborgd zal zijn.

Kledinginzameling:
In week 36 op dinsdag 31 augustus 2004 wordt een kledinginzameling gehouden door Stichting Aktie '68.
Luierinzameling in de zomervakantie:
Telefonisch spreekuur wethouders:
Schuldhulpverlening:
Verkiezing populairste politicus:
Op 3 september 2004 zijn er verkiezingen in Westervoort. Vooruitlopend op de gekozen burgemeester en met een schuin oog naar de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, kunnen de inwoners van Westervoort op 3 september tussen 17.00 uur en 20.00 uur hun stem uitbrengen op één van de leden van de gemeenteraad van Westervoort.

Gedurende de avond van 3 september worden er regelmatig tussenstanden gegeven via een scherm op het Gemeenteplein. Het Gemeenteplein is het gedeelte van het plein vóór de ingang van het gemeentehuis. Tijdens Westervoort in Beweging organiseert de gemeente hier evenals vorig jaar weer tal van activiteiten. Zo is er weer een politiek terras waar burgemeester De Laat iets lekkers serveert en wordt er een ludieke 6-kamp gehouden, waar burger, ambtenaren en politici blijk moeten geven van teamspirit. Direct na de finale van deze 6-kamp (waarbij één inwoner zich "ere-burger-in-beweging 2004" mag noemen), wordt de uitslag van de verkiezing van de populairste politicus bekend gemaakt.

De gemeente rekent op een grotere opkomst dan bij de onlangs gehouden Europese verkiezingen.

Niet bekend is of de politici nog speciale campagnes gaan voeren.