Gemeente Ambt Montfort


Wet milieubeheer (vergunningen en meldingen)
Een groot aantal bedrijven is verplicht om volgens de Wet milieubeheer een milieuvergunning aan te vragen. In de milieuvergunning worden voorschriften opgenomen om nadelige gevolgen voor het milieu zoveel mogelijk te beperken.

De procedure kent twee fasen:


- het opstellen van het ontwerp besluit;


- en het opstellen van het definitieve besluit.

ONTWERP BESLUIT

Burgemeester en wethouders van gemeente Ambt Montfort zijn van plan een milieuvergunning te verlenen aan:

Maatschap Berden, Leropperweg 19, 6077 NW te St. Odiliënberg voor het veranderen van een zoogkoeien- en meststierenhouderij en akkerbouwbedrijf.

De ontwerpvergunning en de bijbehorende stukken liggen vanaf 26 augustus 2004 gedurende vier weken (tot 23 september 2004) voor u ter inzage op de afdeling Grondgebiedszaken van ons gemeentehuis. Inzien kan op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak op dinsdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Als u een toelichting wenst, verzoeken wij u een afspraak te maken met een van onze milieumedewerkers.

Burgemeester en wethouders van Ambt Montfort,

gelet op afdeling 3.5.6. van de Algemene wet bestuursrecht,

maken bekend dat zij voornemens zijn, op verzoek van de vergunninghouder, de milieuvergunning in te trekken van:


- mevr. M.C.T. Gehlen-Tholen, Spanjestraat 11, 6065 BT te Montfort. Het betreft de op 7 mei 1969 verleende hinderwetvergunning (thans milieuvergunning) ten behoeve van een opslag van mest (afkomstig van paarden en rundvee).


- dhr. W. Cuijpers, Wiedestraat 9, 6077 NV St. Odiliënberg. Het betreft de op 21 juni 1994 verleende milieuvergunning ten behoeve van een rundvee- en kippenhouderij. De overblijvende akkerbouwactiviteiten vallen binnen de werkingssfeer van het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeer. Hiervoor dient een kennisgeving Besluit akkerbouwbedrijven milieubeer ingediend te worden.


- Mts. P. Minkenberg, Paarloweg 8, 6077 NR St.Odiliënberg. Het betreft de op 22 juni 1976 verleende hinderwetvergunning (thans milieuvergunning) ten behoeve van een varkens- en melkveehouderij. De overblijvende akkerbouwactiviteiten vallen binnen de werkingssfeer van het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeer. Hiervoor dient een kennisgeving Besluit akkerbouwbedrijven milieubeer ingediend te worden.


- Mts. P. en J. Op het Veld, Kleine Bergerweg 2, 6077 PC te St.Odiliënberg. Het betreft de op 21 juni 1995 verleende milieuvergunning ten behoeve van een varkenshouderij. De overblijvende akkerbouwactiviteiten vallen binnen de werkingssfeer van het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer. Hiervoor dient een kennisgeving Besluit akkerbouwbedrijven milieubeer ingediend te worden.

De ontwerpvergunningen en de bijbehorende stukken liggen vanaf 26 augustus 2004 gedurende twee weken (tot 9 september 2004) voor u ter inzage op de afdeling Grondgebiedszaken van ons gemeentehuis. Inzien kan op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak op dinsdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Als u een toelichting wenst, verzoeken wij u een afspraak te maken met één van onze milieumedewerkers.

Gedurende bovengenoemde termijnen kunt u bedenkingen tegen deze ontwerpvergunningen zowel schriftelijk als mondeling kenbaar maken bij ons college.

Als u bedenkingen indient kunt u verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Dit verzoek dient u schriftelijk, onder vermelding van uw persoonlijke gegevens, tegelijkertijd met de bedenking in te dienen.

Op aanvraag heeft u, gedurende de termijn van de terinzagelegging, gelegenheid tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van het besluit en kunt u mondeling bedenkingen inbrengen. Wij stellen de aanvrager van de vergunning in de gelegenheid hierbij aanwezig te zijn.

Ook na afloop van bovengenoemde termijn kunt u nog inzage krijgen. Dit kan tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen het definitieve besluit.

Alleen indien u tijdig bedenkingen inbrengt tegen de ontwerpvergunning kunt u later beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen. Ook als het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp besluit kunt u ook beroep instellen.

MELDINGEN AMvB

Volgens de Wet milieubeheer kunnen bepaalde bedrijven worden vrijgesteld van een vergunningsplicht. Om nadelige gevolgen voor het milieu zoveel mogelijk te beperken dienen deze bedrijven te voldoen aan regels gesteld in de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). Deze bedrijven zijn verplicht bij oprichting of verandering van hun bedrijf ons hiervan op de hoogte te stellen.

Wij hebben een melding ontvangen van:


- Harmonie Juliana, Past. Siebenstraat 10 te St. Odiliënberg, voor het in werking hebben van een harmonie ingevolge het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer.