Dienstenbond CNV

Van Lanschot & CenE
23-08-2004

Op 20 juli 2004 zijn vakbonden geïnformeerd dat er een principe akkoord ligt tussen ING en Van Lanschot Bankiers inzake de overname van CenE Bankiers door Van Lanschot Bankiers. Door Van Lanschot zijn vervolgens de besprekingen gestart met vakbonden omtrent harmonisatie van arbeidsvoorwaarden en een Sociaal Plan.

De eerste (informatieve) besprekingen hebben plaatsgevonden op 9 augustus en 19 augustus 2004. Hieronder wordt u daarover nader geïnformeerd.

9 augustus 2004
Van Lanschot, bij monde van Floris Deckers, heeft toen uitgelegd waarom CenE Bankiers wordt overgenomen door Van Lanschot. Daar zijn een drietal redenen voor:

* Een unieke en éénmalige kans om een dergelijk bedrijf over te nemen dat goed past bij Van Lanschot.

* Van Lanschot wil een verdere professionalisering doorvoeren. De overname kan daarbij werken als een katalysator.
* Om te overleven als zelfstandige speler in de markt, is groei van het klantenbestand noodzakelijk. Dit kan niet alleen op eigen kracht.

Er zullen door deze overname personele consequenties optreden zoals:
* Al het personeel bij CenE zal collectief overgaan naar Van Lanschot. Daarbij zullen er dus wijzigingen in de arbeidsvoorwaarden gaan plaatsvinden. Over die wijzigingen zal met vakbonden nadrukkelijk worden overlegd.

* Op termijn zullen er voordelen gehaald gaan worden uit de overname. Van Lanschot heeft al aangekondigd dat er sprake zal zijn van boventalligheid. Voor deze boventalligheid zal met vakbonden een Sociaal Plan worden overeengekomen.
* Er zullen mensen (in eerste instantie op termijn) op een andere locatie gaan werken. Ook deze gevolgen zullen onderwerp van gesprek zijn.

Van Lanschot zal komen met een voorstel omtrent harmonisatie van arbeidsvoorwaarden.

19 augustus 2004
In die bespreking is met name stilgestaan bij het proces.

Partijen hebben geconcludeerd dat er eerst gesproken moet worden over een Sociaal Plan. Met name de Ondernemingsraden vinden het zeer belangrijk dat er tijdig een Sociaal Plan ligt om de personele consequenties van de samenvoeging op te vangen. Uit die samenvoeging zal er boventalligheid ontstaan. In het Sociaal Plan zal vastgelegd gaan worden hoe daar mee wordt omgegaan.

Van Lanschot heeft nadrukkelijk twee uitgangspunten daarbij benoemd:
* De verdeling van pijn zal, zo goed mogelijk, op basis van gelijkwaardigheid van bedrijven worden verdeeld. Dit houdt in dat de samenvoeging ook zal leiden tot personele consequenties bij het huidige Van Lanschot personeel.

* Van Lanschot wil zich inspannen om medewerkers van werk naar werk te begeleiden.

Daarnaast hebben partijen geïnventariseerd of het vergelijk omtrent arbeidsvoorwaarden volledig was. Er zijn daar enige aanvullingen op gedaan en deze zullen verwerkt worden.

Het vervolgtraject
Op 25 augustus spreken partijen verder over het Sociaal Plan en harmonisatie arbeidsvoorwaarden.

Sociaal Plan:
Door Van Lanschot zal er op 25 augustus een voorstel liggen voor een Sociaal Plan. Vakbonden zullen daar dan toelichting op vragen en eventueel op reageren.

Uitgangspunt voor de CNV Dienstenbond is dat er een duidelijke termijn van bemiddeling is en dat er van werk naar werk wordt bemiddeld. Verder zal de plaatsingsprocedure kritisch bekeken gaan worden opdat er echt sprake is van gelijkwaardigheid.

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden:
Het vergelijk zal compleet gemaakt worden en aan ons worden aangeboden met daarbij een voorstel vanuit Van Lanschot.

Als de inzet van de werkgever duidelijk is, zullen de vakbonden in samenspraak met haar leden en de ondernemingsraden over de inhoud verder onderhandelen. Wij zullen ons inspannen een goed resultaat neer te zetten.

Mocht u nog vragen hebben over de ontwikkelingen bij beide bedrijven of bovenstaande besprekingen dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Erik Langeweg (e.langeweg@cnvdibo.nl).

Ps: Er gaat dus de komende tijd veel gebeuren bij Van Lanschot en bij CenE. Ongetwijfeld zult u er iets van gaan merken en uw collega ook. U bent reeds lid van een vakbond en kan op hulp en steun rekenen. Uw collega is misschien nog geen lid en kan dus niet op steun of hulp rekenen. Legt u hem/haar nog eens de voordelen uit van een lidmaatschap. Het antwoord kan via de aanmeldingsbon waardoor we samen nog sterker staan.