Dienstenbond CNV

Leden akkoord met nieuwe CAO Architectenbureaus 23-08-2004

In de afgelopen zomerperiode is het herziene principe-akkoord van 6 mei jongstleden opnieuw voorgelegd. CNV-leden hebben in overgrote meerderheid ingestemd met de CAO-afspraken voor de Architectenbureaus.

Dit betekent dat er een nieuwe CAO van toepassing is vanaf 1 april jongstleden tot en met 31 maart 2005. Wel is overduidelijk dat de protocolafspraak over het tussentijds heropenen van het overleg, niet voor niets is gemaakt. Er komt veel politieke ellende op ons af die een ernstig effect zullen hebben op zowel uw eigen (financiële) positie als ook de mogelijkheid om collectieve afspraken namens u te maken. In de maand september worden acties voorbereid tegen de kabinetsplannen. We zullen u daarover volop informeren en bij betrekken. Voor zover we de kabinetsplannen niet kunnen weren, zal dat betekenen dat we dit najaar in enige vorm reparatie gaan plegen via de CAO. We hebben immers als vakbond genoeg alternatieven.

We kunnen stellen dat het CAO-overleg binnen de architectenbureaus dit najaar zeker een vervolg zal krijgen.

Teksten
Naar verwachting kunnen op korte termijn de CAO-teksten worden afgerond. Spoedig daarna kunt u weer een CAO-boekje van ons tegemoet zien. De nieuwe CAO zal een nieuwe rubricering kennen.

Informatie
Voor vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze info kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5670686 of mail direct h.gerding@cnvdibo.nl.

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn van CNV Dienstenbond kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer (023)5651052. Via deze website kunt u ook lid worden.